Od srijede ne možete kolima u krug Kliničkog centra, ako se oglušite čeka vas “pauk”! - Volim Podgoricu

Od srijede ne možete kolima u krug Kliničkog centra, ako se oglušite čeka vas “pauk”!

Ako od srijede pa nadalje uđete vlastitim kolima u krug Kliničkog centra Crne Gire, za vaš automobil neće biti milosti – odnijeće ga “pauk”.

Ovo upozorenje poslao je direktor KCCG Ranko Lazović. On je naglasio da je do nedavno KCCG raspolagao sa 325 parking mjesta za službena vozila i zaposlene, a da je sada obezbijeđeno 711 parking mjesta koja su organizovana po zonama.

Ukupna vrijednost donacije iznosi 164.000 eura, od kojih je kompanija Bemax donirala 123.000 eura, a Glavni grad Podgorica 41.000 eura. Glavni grad Podgorica je obezbijedio asfaltiranje za 52 parking mjesta, zatim obilježavanje oko 450 parking mjesta, reparaciju i farbanje kompletne ograde KCCG, te postavljanje zaštitnih stubića kod glavne rampe za ulaz u krug KCCG, uređenje zelenih površina i čišćenje kompletnog kruga KCCG ukupne površine 16 hektara. Kompanija Bemaks je napravila 273 nova parking mjesta podijeljena u tri parking zone, koja su urađena po najsavremenijim standardima“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Lazović.

Nepropisno parkirani automobili, kako se navodi, često ometaju prolazak sanitetskih vozila kroz krug ove ustanoce, čime se dovodi u pitanje efikasno funkcionisanje saobraćaja i na taj način zbrinjavanje pacijenata.

Menadžment je prepoznao ovo pitanje i preduzeo neophodne aktivnosti za preuređenje kruga KCCG i parkinga, jer je bilo važno urediti ovaj segment, naročito kada znamo da nekada minute odlučuju u spašavanju ljudskih života. U krug KCCG motornim vozilom, bilo sopstvenim ili koristeći taxi službe, mogu ući u izuzetnim slučajevima, odnosno samo pacijenti za dijalizu, pacijenti koji koriste ortopedska pomagala i pacijenti sa urgentnim zdravstvenim stanjima ali bez mogućnosti parkiranja. Nakon preuzimanja pacijenata od strane medicinskog osoblja, vozilo mora biti uklonjeno iz kruga KCCG”, istakli su iz KCCG-a.

U krug KCCG od sada može ući i vozilo koje preuzima pacijenta koji je otpušten iz bolnice na dalje kućno liječenje.

“Dakle, u krugu KCCG nije dozvoljeno parkiranje vozila u vlasništvu građana ili pacijenata koji koriste naše usluge kao i taxi vozila”, upozorio je Lazović.

On apeluje na građane da poštuju novi sistem kontrole ulaska i izlaska vozila, jer će sva nepropisno parkirana vozila, kako je naglasio, biti izmještena iz kruga KCCG uz asistenciju “pauka”.

 

(foto/novosti.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com