PRIJATELJSTVO NEMA CIJENU: Izgubila jednog SINA, a dobila njih SEDMORO - Volim Podgoricu

PRIJATELJSTVO NEMA CIJENU: Izgubila jednog SINA, a dobila njih SEDMORO

Zang Kai je 2001. obolio od leukemije, a nakon trogodišnje borbe sa ovom opakom bolešću, izgubio je bitku. Da prijateljstvo nema cijenu govori i to da su drugari nakon njegove smrti njegovoj majci osigurali kuću i brinu o njoj kako ne bi bila sama i to dugih jedanaest godina.

Tokom te borbe za životom, Zanga su konstantno posjećivali prijatelji iz škole i brinuli o njemu i njegovoj majci. Kada je umro, njegova majka je mislila da je ostala sama, ali njegovi prijatelji su ipak imali drugačije planove, nastavili su da je posjećuju.

“Došli su u moju kuću i ispunili je životom”, rekla je Čeng Ru-zi. Tinejdžeri su u međuvremenu odrasli, neki rade, neki su diplomirali, a neki imaju svoje porodice i djecu. Ali ipak nađu vremena da obiđu Ćeng.

 “Oni su kao moja djeca”, rekla je Čeng ponosno i dodaje da “nikada neće zaboraviti kako joj je jedan dječak donio namirnice, iako je napolju bila snežna oluja”.

“Ako ti ove namirnice ne budu dovoljne, pozovi me i doneću ti još, rekao je jedan mališan”, kaže Čeng.

Tokom zemljotresa, Čeng je najviše pomagao Fu Iao-zeng.

“Napolju je bilo strašno bučno, a ja sam bila sama u krevetu. Fu se tada pojavio na vratima i rekao ‘majko, ja sam ovdje’. Izveo me je napolje i noć sam provela sa njegovom porodicom u automobilu”, rekla je ona.

2010. godine, ti “mališani” su postali njena kumčad. Dvije godine kasnije Čeng su oduzeli stan u kojem je živjela, a kumčad su onda skupila novac i kupili joj novu kuću. Dok se kuća nije sredila, Čeng je živjela sa Fuom i njegovom porodicom.

Fu živi u blizini Čeng, a na pitanje šta ga motiviše da joj tolike godine pomaže, kaže: “Živim blizu nje i imam vremena”, koji dodaje da “on i njegovi prijatelji ne rade ništa posebno i da je Čeng njihova odgovornost”.

“Narednih 10, 20 godina ćemo se brinuti o njoj”, rekao je Fu.

(24 sata)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com