Paljenje NATO zastave: MUP pozvao na razgovor članove Pokreta za neutralnost - Volim Podgoricu

Paljenje NATO zastave: MUP pozvao na razgovor članove Pokreta za neutralnost

Pokret za neutralnost Crne Gore je saopštio da oštro osuđuje, kako tvrde, grubo i namjerno šikaniranje svojih članova, predsjednika Asocijacije studenata Vuka Vujisića i člana Asocijacije Aljoše Turovića, od strane crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova i poznatih NATO agitatora koji njime rukovode.

Naime, kako navode u saopštenju,  poziv MUP-a na informativni razgovor stigao je juče na porodične adrese Vuka Vujisića i Aljoše Turovića navodno zbog “davanja obavještenja povodom paljenja NATO zastave na trgu Republike”.

Takođe, u pozivu je navedeno da će, ukoliko se pozvani ne pojave, biti prinudno dovedeni.

Podsjećamo da se paljenje zastave odigralo prije nekoliko dana, a da je odgovornost za to je preuzela Partija rada.

“Obavještavamo javnost da se, iako Turović nije u Crnoj Gori već se više od mjesec dana jer se nalazi u studentskom kampu u inostranstvu, ovim činom maltretiranje njegove porodice i dalje nastavlja, posebno ako uzmemo u obzir stres tokom procesuiranja Turovića kada je uhapšen zbog sjedenja na ulici 15.02.2014. godine i mirnog izražavanja svog slobodarskog protesta protiv aktuelnog korumpiranog i kriminogenog režima Mila Đukanovića, kao i svoje želje da mladost  živi u jednom pravednom i demokratskom sistemu kojem je današnja Crna Gora sušta suprotnost”, navode iz Pokreta za neutralnost.

Kako dodaju, to što ni Turović ni Vujisić nijesu bili u Podgorici na dan dešavanja (Vujisić je bio u Tivtu) i kako je javnosti već poznato ko je zapalio NATO zastavu – što je legitiman, Ustavom zaštićen način da se pokaže nezadovoljstvo prema agresivnom širenju NATO imperije, jasno je da ovim pozivom i sličnim akcijama, režimska policija, koja odavno radi u službi perfidnih NATO elita, pokušava da širi nespokojstvo i strah među zagovornicima vladavine prava, demokratije i socijalne pravde u Crnoj Gori.

“Pokret za neutralnost Crne Gore odlučno izjavljuje da neće dozvoliti autoritarno postupanje policije prema njihovim najmlađim članovima i da će se obratiti relevantnim domaćim i inostranim adresama posebno zbog toga što sumnjamo da su namjerno pozvani najmlađi članovi da bi se pojačao efekat straha i šikane. Upozoravamo crnogorsku javnost da se postupanje crnogorske policije u dužem periodu kosi sa pravom i pravdom i stavljeno je u službu onih koji krše sve zakone, od Ustava do najmanjeg pravilnika, da bi zadovoljili svoje gramzive vlastodržačke interese i napunili svoje džepove. Vrijeme je da se pošteni policajci, ako ih ima, jasno ograde od svojih kriminogenih i represivnih kolega. Poručujemo da naši članovi neće ponizno dolaziti na besmislene informativne razgovore i da, ako žele da od nas čuju informacije koje nemamo, a policija i ANB ih već odavno posjeduju, moraće da nas opet hapse”, stoji u reagovanju Pokreta.

Oni su pozvali sve NVO koje se bavi ljudskim pravima u Crnoj Gori, kao i sve opozicione partije, da osude jasno vidljive znake policijsko-diktatorske države u koju je Đukanović pretvorio Crnu Goru.

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com