Na specijalističkim studijama 1.084 mjesta - Volim Podgoricu

Na specijalističkim studijama 1.084 mjesta

Odlukom Vlade za upis na specijalističke studije Univerziteta Crne Gore za 2015/2016. godinu predviđeno je 1.084 mjesta za studente koji se finansiraju iz državnog budžeta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, na Pravnom fakultetu obezbjeđeno je 70 mjesta za specijalističke studije, Fakultetu političkih nauka 80, Elektrotehničkom fakultetu 120, Mašinskom fakultetu 60 i Metalurško-tehnološkom fakultetu 25 mjesta.

Na Fakultetu primijenjene fizioterapije obezbijeđeno je 20, Filozofskom 250, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo 35 mjesta, Fakultetu za pomorstvo 45, Fakultetu likovnih umjetnosti 22, Fakultetu dramskih umjetnosti šest mjesta.

Kako se navodi, na Muzičkoj akademiji ima 16 mjesta, Biotehničkom fakultetu 60, Građevinskom fakultetu 80, Prirodno-matematičkom fakultetu 125, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 40 i Arhitektonskom fakultetu 30 mjesta.

“Univerzitet se prilikom utvrđivanja broja studenata za upis na specijalističke studije rukovodio analizom ponude i tražnje na tržištu rada, podacima Zavoda za zapošljavanje o nezaposlenim osobama, preporukama iz Izvjestaja o eksternoj evaluaciji, kao i drugim relevantnim informacijama”, kaže se u saopštenju.

(Vijesti)

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com