Inspekcije zatvorile 83 objekta - Volim Podgoricu

Inspekcije zatvorile 83 objekta

Uprava za inspekcijske poslove je u perodu od od 9. do 16. jula ove godine izvršila ukupno 1.231 kontrolu prilikom kojih su utvrđene 743 nepravilnosti, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti u 295 slučajeva je subjektima nadzora izrečena mjera ukazivanja, u 245 slučajeva donijeto je rješenje o otklanjanju nepravilnosti, dok je u 83 slučaja donijeto rješenje o zabrani rada.

“U prethodnom periodu aktivnosti su bile usmjerene na nadzor u ugostiteljstvu, trgovini i zanatstvu u pogledu ispunjenosti uslova za vršenje djelatnosti, izdavanja fiskalnih računa, utvrđivanja porijekla robe, zapošljavanja i drugog, uključujući i predmetni nadzor u zoni morskog dobra”, navodi se u saopštenju i dodaje da je posebna pažnja bila usmjerena i na nadzor kupališta u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačke službe, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara, oslobođenog dijela kupališta.

Znatan broj inspekcijskih kontrola izvršen je i u dijelu radnih odnosa i zaštite na radu, kao i u dijelu postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra, bez prethodno pribavljenog odobrenja.

Kako se navodi u saopštenju, utvrđene nepravilnosti uglavnom su se odnosille na neposjedovanje ili nepotpune deklaracije na namirnicama, neizdavanje računa, neisticanje obavještenja o pravu potrošača na reklamaciju i nepropisano vođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i pružanju trgovinskih usluga, sanitarno higijenske nedostatke u većim objektima, kao i neposjedovanje sanitarnih knjižica subjekata u poslovanju sa hranom, robu sa isteklim rokom, kao i na postavljanje privremenih objekata bez prethodno pribavljenog odobrenja – rješenja Javnog preduzeća „Morsko dobro“.

Inspekcijski nadzor sprovodio se u skladu sa Dinamičkim planom aktivnosti Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, kao i u skladu sa zaključcima sa redovnog sastanka Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone.

U narednom periodu,kako najavljuju,  inspekcijski nadzor će, između ostalog, biti usmjeren na šetališta, u dijelu kontrole sive ekonomije, privremene ugostiteljske i trgovinske objekte, plaže i plažne barove.

2 komentara

  1. Can I say what a relief to get somebody who really knows what theyre talking about online. You actually know how to bring a problem to light and work out it essential. Workout . must check out this and understand why side from the story. I cant think youre no more common since you also undoubtedly possess the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com