SKUTERI DIVLJAJU U BOKI: Već 100 prijava ovoga ljeta! - Volim Podgoricu

SKUTERI DIVLJAJU U BOKI: Već 100 prijava ovoga ljeta!

Kako bi obezbijedili nesmatano kupanje građanima i turistima ovog ljeta, ali i spriječili plovila da nepropisnom brzinom ugrožavaju kupače, inspektori sigurnosti pomorske plovidbe svakodnevno sprovode preventivne akcije u priobalnom dijelu Boke Kotorske (do kraja Trstena).

Inspektor sigurnosti pomorske plovidbe Željko Lompar za Radio Kotor pojašnjava da se akcije sprovode uz pomoć službenih plovila, te da se najveći broj prijava građana odnosi upravo na povećane brzine i približavanje skutera obali.

“Plovidba kroz Boku Kotorsku je sigurna. Tokom proteklih mjesec i po kontrolisali smo brojna plovila i njihove posade i u glisiranju nepropisnom brzinom zatekli stotinak prekršitelja kojima su uručeni obavezni prekršajni nalozi sa novčanim kaznama (koje iznose od 500 do 1.500 eura). Na udaljenosti manjoj od 50 metara od obale glisera mnogo više stranih državljana nego naših”, kazao je Lompar.

Skuteri se po zakonu ne smiju približavati obali na manje od 200 metara, propisanom brzinom koja ne smije prelaziti više od 10 čvorova (18 km/h), a kroz tjesnace Kumbor i Verige šest čvorova.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru i zaštite svih učesnika u pomorskom saobraćaju, a posebno kupača, inspektori će samostalno i u saradnji sa Upravom policije u Kotoru nastaviti sa sličnim akcijama do kraja ljetnje turističke sezone. Građanima je na raspolaganju dežurni broj telefona inspektora Željka Lompara 069 633 136, kao i meil adresa [email protected].

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com