CRNOGORSKI STUDENTI BRILJIRAJU na Evropskom prvenstvu na Žabljaku - Volim Podgoricu

CRNOGORSKI STUDENTI BRILJIRAJU na Evropskom prvenstvu na Žabljaku

Crnogorski studenti osvojili su na juče otvorenom 7. Evropskom Univerzitetskom karate prvenstvu na Žabljaku, crnogorski studenti  osvojili su prvog dana tri medalje, zlato i dvije bronze.

Mario Kovačevic osvojio je zlato u kategoriji -60kg. Ivan Simonovic,Mirko Rudic,Dragoljub Vukotic, osvojili su prvo mjesto u kateogriji kate, Anica Radović u kategoriji do 60 kilograma.

Na prvenstu učestvuje 44 Univerziteta iz 9 zemalja. Prvog dana takmičenja na programu su bile kate pojedinačno u muškoj i ženskoj kategoriji kao i borbe u muškoj konkurenciji u kategorijama -60kg, -67kg, -75kg, -84kg i +84kg.

mario

Naš Mario je u finalnom meču savladao Portugalca Dioga Silvu, rezultatom 3:1 i time osvojio prvu zlatnu medalju za Crnu Goru na 7. Evropskom Univerzitetskom karate prvenstvu.  Treće mjesto osvojili su Erik Gevorgyan iz Armenije I Francuz Pierric Joassy sa Univerziteta Lion.

Dragoljub Vukotić sa UDG-a u repasažu je došao do bronzane medalje u katama pojedinačno. Stiče se utisak da je mogao osvojiti I sjajnije odličje na turniru ali je u svom prvom meču  napravio fatalnu grešku koja ga je koštala boljeg plasmana. Ipak, u repasažu je stigao do bronze. Bronzano odlicje osvojio je i Ali Sofoglu sa Univerziteta Marmara. Zlato je osvojio Luis Silva sa Univerziteta Porto koji je u finalu savladao Emrea Osturka  ubjedljivo, 5:0.

Naš Bojan Bakić stigao je repasažom do bronzanog odličja u kategoriji -67kg. Bronzu je osvojio i Andreas Hoertner sa Univerziteta Minhen. Zlato u ovoj kategoriji osvojio je Muhammet Ali Yimaz sa Univerziteta Marmara pobjedom  finalu protiv Kevina Aoufa sa Univerziteta Lion.

zabljak

U ženskoj konkurenciji u katama pojedinačno zlato je osvojila Alexandra Feracci sa Univerziteta Korzika, srebro je pripalo Njemici Sandri Ripsch sa Univerziteta Lajpcig,  dok su bronzana odličja pripala Amini Adilović sa Univerziteta Sarajevo I Bigem Giroglu sa Istanbulskog Aydin Univerziteta.

U kategoriji -75kg zlato je propalo Erselu Recepu sa Univerziteta Istanbul, srebro Ibrahim Hakki sa Univerziteta Marmara dok su bronze osvojili momci sa Sarajevskog Univerziteta  Ahmet Buca i Nermin Potur.

U kategoriji -84kg zlato je osvojio Edin Bektaš sa Univerziteta Sarajevo, srebro je pošlo u ruke Njemca Nika Drexela dok su bronzana odličja zaslužili Uguz Aktas iz Istanbula I Edin Lamadzema sa Sarajevskog Univerziteta.

U kategoriji +84 naš Niko Dabanović je stao već u prvom kolu. Zlato  ovoj kategoriji osvojio je Jorge Castro sa Univerziteta Aveiro, srebro je osvojio Nedim Varupa sa Univerziteta Sarajevo. Bronze su osvojili Haris Halilović, takodje sa Univerziteta Sarajevo I Mehmet Usda sa Istanbulskog Univerziteta.

Pogledajte kako je ovog vikenda na Žabaljku.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com