Duvanski bankrotirao bez posla ostaje 135 radnika - Volim Podgoricu

Duvanski bankrotirao bez posla ostaje 135 radnika

Privredni sud donio je odluku o pokretanju stečajnog postupka i proglašenju bankrota Duvanskog kombinata DKP, zbog kršenja Plana reorganizacije.

Privredni sud je uveo stečaj na zahtjev advokata iz Podgorice Dragana Kovačevića, kojem DKP duguje 48.000 eura, nakon što je menadžment kompanije saopštio da ne može da ispravi nepravilnosti u vezi kršenja Plana reorganizacije, piše Pobjeda.

Privredni sud je na ročištu 17. jula izdao nalog kojim je DKP-u naložio da izmiri dug prema Kovačeviću. Menadžment DKP-a je obavijestio sudiju Privrednog suda Miodraga Anđelića da nema taj novac i da ne može ispraviti nepravilnosti, zbog čega je donijeta odluka o bankrotu i pokretanju stečaja.

Za stečajnog upravnika DKP-a imenovan je Veselin Raičević, koji je i ranije obavljao tu funkciju.

Rješenje o likvidaciji će postati pravosnažno za sedam dana ukoliko se niko ne bude žalio na njega. Nakon toga, početkom avgusta, stečajni upravnik DKP-a Veselin Raičević će po sili zakona podijeliti otkaze za 135 radnika, koliko ih je trenutno zaposleno u firmi. Nedavno je otišlo 60 radnika, koji su pokušali da ostvare pravo na penziju ali nijesu uspjeli jer im nije povezan radni staž.

Tenderska komisija za privatizaciju proglasila je u četvrtak neuspjelim tender za prodaju Novog Duvanskog kombinata NDKP, jer jedini ponuđač, mojkovačka kompanija Montenegro Duvan comerc, nije potpisala ponuđeni ugovor u predviđenom roku.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com