Ova LUTKA se zove ANJA i prodaje kamenčiće na šetalištu, pogledajte koliko zarađuje! - Volim Podgoricu

Ova LUTKA se zove ANJA i prodaje kamenčiće na šetalištu, pogledajte koliko zarađuje!

Ova lutka se zove Anja, ima pet godina i prodaje kamenčiće i školjke na šetalištu u Herceg Novom!

Anja je vjerovatno najmlađa crnogorska preduzetnica, a biznisom je počela da se bavi na svoju inicijativu!

Anjini roditelji drže malu radnju na dijelu šetališta koji se zove Savina i ona veliki dio dana provodi oko te radnje, zabavlja mušterije i komšije svojim slatkim glasićem.

anja

Prošlog ljeta je, vidjevši dječaka kako prodaje školjke, molila da joj postave stočić da i ona prodaje.

Uzalud je molila, tada joj nije “upalilo”, ali kako je bila uporna, ovoga ljeta je njen biznis krenuo!

Anja se dosjetila da lakovima za nokte ofarba kamenčiće i školjke koje preko dana skuplja na plaži i da ih prodaje!

anja1

Posao je za svega par dana krenuo bolje nego što je bilo ko očekivao. Prolaznici zastaju, čude se i pitaju koliko košta.

Ona svoje kamenčiće prodaje za oniliko koliko je ko spreman da plati, a to je uglavnom bilo 50 centi ili euro. Dok sjedi i čeka da dođe neki kupac, ona lakovima za nokte šara svoje kamenčiće.

Ako je pitate “kako ide”, reći će vam: Dobro, ili – danas nije neki dan. Osim što prodaje, ona svoje kamenčiće i poklanja, onima koji je vole i koji joj svakoga dana kupuju sladoled.

– Juče nisam bila, jel niko nije mogao da me dovede. I svi su pitali gdje sam ja to nestala. Zato sam danas dosla lanije i donela jos novih kamencica, rekla nam je princeza. I otkrila da su joj u bojanju pomogli stariji brat i sestra.

anja2

Kad nije na poslu, Anja je na plaži, ako ima ko da je povede, pošto svi puno rade, a ona je mala da ide sama.

– Danas sam bila na plazi, i plivala i lonila i lovila sam libice, i skupljala kamencicie, cvrkuće Anja koja je još nije savladala teeeeško slovo “r”.

Zapamtite je, ona će izrasti u divnu, prelijepu, pametnu, veliku ženu! A možda je ona i buduća crnogorska premijerka.

anja10

D.A.

8 komentara

  1. Ljubav malaaaaaaaa, blago roditeljima sto te imaju, ovo dijete treba pokzati svima 🙂

  2. Da se više poažnje posvećuje ovakvoj djeci druge bi nam pjesme pjevale. Nadam se da će joj Bog dati sreću da ode u inostranstvo, jer ovdje će džaba biti pametna i sposobna ako nema tatu na funkciji

  3. Bravo Anja! Ti si veliki talenat, umjetnica. Ako jednog dana spojiš svoj dar za slikanjem i biznis, bičeš uspješna, Ti voliš Podgoricu ,a mi volimo tebe punooooooo!

  4. Svaka čast Anji, ali i vama, ovakvih priča nam treba, više života a manje usranih poličara koji ništa ne znaju nego da mlatinjaju i pišu saopštenja, a rade samo za svoje guzice. Života nam treba, REALNOG ŽIVOTA A NE NJIHOVOG PALAMUĐENJA VIŠE SVI SU ISTI.

    Želim vam puno uspjaha, vama i Anji, skoro svakog dana mi uljepšate dan i razveselite me. Živjeli!
    I JA VOLIM PODGORICU najviše zbgo vas iako nisam Podgoričanin

  5. Dobar dan, ne mogu a da ne odreagujem na nepismenost osobe koja je napisala i objavila ovaj teks. Prvo, Anja je djevojcica a ne “lutka”. Drugo, to nije biznis nego hobi ili aktivnost kojom se ona bavi i zanima kao sto vecina Novljanske djece to radi u sezoni. Pojmovi kao “biznis i preduzetnistvo” ne bi trebali da se upotrebljavaju u istom tekstu gdje autor pise djecijim jezikom imitirajuci govor djevojcice. A sta ce biti od djevojcice i njenih igrarija autor ne bi imao pravo da sudi, objavljuje slike djevojcice slikane mobilnim telefonom i vjerovatno bez dozvole roditelja.
    Totalni promasaj!

  6. Nikolina je prava hejterka, očigledno ima problem sa sobom. Ovo je jedan od najsladjih tekstova koje sam pročitala u zadnje vrijeme, a skoro hiljadu i po lajkova na FB i ne znam ni koliko dijeljenja je najbolji odgovor Nikolini M.

  7. Malena Anja je pre svega jedna inteligentna i pamtena devojcica, prepuna energije. Odrasta u zdravoj porodici, i uz starijeg brata i sestru. Nije razmazena kao ostala najmladja deca u porodici, vec pleni svojom umiljatoscu i na taj nacin se uvlaci pod kozu ljudima, i covek ne moze da je ne voli. Svoju “tezgu” ima preko puta oceve radnje gde inace provodi dosta vremena, tako da je nemoguce da je fotografisana bez znanja roditelja. Saljem veliki pozdrav iz oblacnog Banata za porodicu Radojevic, a Anji zelim mnogo uspeha u njenom biznisu !!!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com