Utvrdili skoro dvije hiljade nepravilnosti - Volim Podgoricu

Utvrdili skoro dvije hiljade nepravilnosti

Inspekcija turizma je u prvih šest mjeseci ove godine obavila ukupno 3,51 hiljadu pregleda u kojima je utvrđeno skoro dvije hiljade nepravilnosti, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Predstavnici Uprave kazali su da se utvrđene nepravilnosti najviše odnose na obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti bez odobrenja, odnosno licence za rad i to kod turističkih agencija, ugostiteljskih objekata, kupališta, usluga raftinga, turističkih vodiča i skutera.

“Nepravilnosti se odnose i na neispunjavanje minimalno-tehničkih uslova u ugostiteljskim objektima, neizdavanje fiskalnih računa, usluživanje proizvoda bez propisane deklaracije, neposjedovanje cjenovnika usluga i neevidentiranje gostiju u objektima za smještaj”, rekli su agenciji Mina-business iz Uprave.

Na pitanje kako funkcioniše nadzor tokom ljetnjih mjeseci, iz Uprave su naveli da se u toku ljetnje turističke sezone inspekcijski nadzor organizuje u okviru Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone.

“U tom periodu Inspekcija turizma, u saradnji sa drugim inspekcijama, obavlja pojačani inspekcijski nadzor”, precizirali su iz Uprave.

Žalbe su se, kako se dodaje, najviše odnosile na obavljanje djelatnosti bez odobrenja za rad, neizdavanje fiskalnih računa, buku u ugostiteljskim objektima, neoslobođenost polovine kupališta od plažnog mobilijara i prodaju brodskih karata na šetalištima.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com