Radulović: Lekić nije imao kapaciteta za velikog lidera - Volim Podgoricu

Radulović: Lekić nije imao kapaciteta za velikog lidera

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Branko Radulović, ocijenio je da je bez presedana aktuelna situacija unutar vladajuće koalicije. Smatra i da Miodrag Lekić nije imao kapaciteta za velikog lidera.

Radulović je ocijenio da danas na političoj sceni u Crnoj Gori postoje samo dvije jasne ponude – DPS-a i DF-a.

“Sve ostalo je, nažalost, nejasno, već viđeno i ništa novo. To je prokletstvo Crne Gore”, kazao je Radulović za Pobjedu.

On je podsjetio da se, kada je DF bio na oko 30 odsto podrške javnosti, sa potencijalom rasta do 35 odsto, te kada je bila izvjesna završna faza razvlašćenja režima organizovanje velikih protesta i prvih slobodnih izbora, “desio puč od strane pojedinih centara moći s namjerom ostvarivanja određenih pozicija i interesnih ciljeva”.

“Zbog njih, danas, umjesto dominantno objedinjene kreativne energije u opoziciji, postoji fragmentacija. Konkretno o akterima. Pozitivna, poslije izdaje volje građana u Nikšiću i Podgorici, javno se izjasnila da ubuduće vidi sebe u orbiti režima, navodno zbog viših interesa, zaboravljajući da je sloboda osnovni cilj. SNP, po običaju, ‘čeka Godoa’. Interesna koalicija Vijesti URA, Demokrate i Demos je već napravila ogromnu štetu, a ništa novo nijesu donijeli. U ovakvom stanju, sa ovoliko političkih činilaca, režim kumulativno ima prednost više od 30 odsto u odnosu na opoziciju. Eto što čine ljudske slabosti ili gluposti”, objasnio je Radulović.

I unutar opozicije, dakle, postoje različite politike koje dovode do obračuna na javnoj sceni. Odnosi DF-a i novoformiranog DEMOS-a su vrlo loši, konfliktni. Radulović je odgovorio i zašto se to dešava, ako su do skora bili zajedno unutar Demokratskog fronta.

“Ničim izazvan Lekić kreće sa uvredama. Nažalost, nama u Demokratskom frontu nije bio nepoznat takav, neprimjeren, Lekićev vokabular. On je sada samo dobio javni karakter. Za razliku od njega, mi u DF-u smo ga poštovali i uvažavali, čak je bio stiman kao niko, što sam mu i lično rekao. Zbog pune istine da kažem: DF je, pored svoje istorijske misije pomirenja, nastao i kao potreba objedinjavanja kreativne energije. Faktički je počeo da živi ljeta 2010. godine, kada sam napisao i ponudio Platformu DF-a i bio javno podržan od partijskih organa PZP i NOVE, nekih čelnika SNP-a i mnogih istaknutih pojedinaca. Neki od nas, u DF-u smo uložili sve. DF zahtijeva jake pojedince. Posebno lidera. Poslije par godina, zbog određenih okolnosti i pod određenim uslovima, odlučili smo da to bude Lekić. Nažalost, pokazalo se da je to bila pogrešna odluka. Nije Lekić imao dovoljno kapaciteta za velikog lidera. To mogu razumjeti, svi se ponekad osjetimo nejaki, ali etičku dimenziju neću nikada prihvatiti. Dovesti u pitanje smjenu režima, pokušati da napraviš veliku štetu onima koji su u tebe uložili sve, i sve to kreirati negdje drugo, je krajnje nekorektno. Da je, poslije spoznaje da nije dorastao dodijeljenom mu istorijskom zadatku, napustio politiku, mogao bih i razumjeti, ali osnovati novi politički činilac je poražavajuće. Ta odluka je direktno u korist režima”, smatra Radulović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com