BLOKADA BRODOGRADILIŠTA: Nema remonta dok ne dobijemo garancije - Volim Podgoricu

BLOKADA BRODOGRADILIŠTA: Nema remonta dok ne dobijemo garancije

Dvije stotine radnika Jadranskog brodogradilišta Bijela odbili su pismenu ponudu stečajnog upravnika, Žarka Ostojića, da potpišu ugovor za angažovanje na 90 dana, za platu od 193 eura, koliko i iznosi minimalna cijena rada kad je kompanija u stečaju.

“O tome će u roku od pet dana stečajnog upravnika obavjestiti naš pravni zastupnik, a mi ćemo ga o tome usmeno obavjestiti, jer smo usmeno i mi obaviješteni o stečaj”,  kazao je za Radio Jadran novoizabrani predsjednik Sindikata Jadranskog brodogradilišta Bijela, Mladen Krivokapić.

Uvođenjem stečaja starom Sindikatu je prestao mandat, pa je danas izabran novi sastav, a za prvog čovjeka Sindikata bijelskih stečajaca izabran je Krivokapić.

Uz njega će biti još četiri člana, koji će djelovati u okviru Saveza samostalnih sindikata Crne Gore, istakao je Krivokapić. On je, još jednom, potencirao da nije tačno da radnici ne žele da rade.

“Hoćemo da radimo, radićemo i džabe ako treba, samo da nam se potpisom garantuje da će naši zahtjevi biti ispunjeni”,  pojasnio je Krivokapić.

Dodaje i da se oni neće protiviti, niti to mogu, ako neko od radnika, ipak, samostalno odluči da prihvati ponudu stečajnog upravnika.

Ostojić je pomenutu ponudu juče iznio pred radnike, a oni sve nade polažu u narednu sjednicu Vlade, na kojoj očekuju da se na dnevnom redu nađe 11 zaključaka lokalnog parlamenta, kao i skupštinske Komisije za kontrolu privatizacije, koji su podržali radnike Brodogradilšta.

Privredni sud je 30. juna na zahtjev Poreske uprave uveo stečaj u Brodogradilište zbog duga od skoro 6,5 miliona eura za poreze i doprinose. Radnici zahtjevaju pismene garancije da će im biti omogućeno povezivanje radnog staža, isplata tri i po zarade, druge zaostale naknade, otpremnine po kolektivnom ugovoru i sredstva iz stambenog fonda.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com