Kako pravilno hodati u visokim štiklama - Volim Podgoricu

Kako pravilno hodati u visokim štiklama

Zdravstveni problemi sa visokim potpeticama nastaju zato što većina žena ne umije pravilno u njima da hoda. Morate da imate zdrave i fleksibilne nožne zglobove i koljena.

Nema sumnje da cipele sa visokim potpeticama ženu čine privlačnijom jer izdužuju figuru. I ma koliko da su cipele sa štiklom od 10 i više sentimetara neudobne i štetne, kako pokazuju najnovija naučna istraživanja, pripadnice ljepšeg pola svih generacija od njih ne odustaju jer se u njima osjećaju seksi. Viktor Ću, nekada dizajner cipela za robnu marku “Tomi Hilfiger” smatra, međutim, da zdravstveni problemi sa visokim potpeticama nastaju zato što većina žena ne umije pravilno u njima da hoda.

Obučavajući manekenke, ali i sve dame koje žele to da nauče, on je izgradio vrlo uspješnu karijeru trenera za pravilno hodanje u štiklama. Evo šta savjetuje:

Da biste na visokim potpeticama pravilno hodali morate da imate zdrave i fleksibilne nožne zglobove i kolena, kao i čvrste i zategnute mišiće butina i stomaka. Najbolja vježba je da se svakoga dana, bosih nogu, ali na prstima, nekoliko puta popnete i siđete niz dvadesetak stepenika i da bar 5 minuta održavate ravnotežu na ivici jednog stepenika.

Takođe, treba da naučite da kada hodate u cipelama na štiklu potpuno ispravite kičmu i vrat, isprsite se, maksimalno zategnete mišiće stomaka i što više ih uvučete. Na taj način ćete automatski težinu tijela prebaciti na pete i sebi olakšati hodanje. Kod svakog koraka, obavezno vodite računa da, uz blago njihanje bokovima, težinu tela prebacujete sa pete na prste, a nikako sa pete na jastučiće ispod prstiju, preporuka je ovog dizajnera.

(24 sata)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com