Od danas se skupljaju potpisi za uklanjanje betona iz Ribnice, pogledajte na kojim lokacijama - Volim Podgoricu

Od danas se skupljaju potpisi za uklanjanje betona iz Ribnice, pogledajte na kojim lokacijama

NVO Green Home inicirala je potpisivanje peticije za vraćanje korita Ribnice u prirodno stanje i hitnog rješavanja pitanja nelegalnog odlaganja otpada i korišćenja voda.

Prikupljanje potpisa će se odvijati do petka 31.jula na četiri lokacije u gradu –  na uglu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i ulice Kralja Nikole (ispred Kraljevog parka), na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa,  zatim kod kapije na ulazu u park-šunu Gorica i na platou kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom, u periodu od 8 do 11 sati ujutru i od 19 do 22 sata uveče.

“Potrebno je prikupiti 1.000 potpisa građana Podgorice. Danas će peticija biti sprovedena na dvije lokacije, ispred Kraljevog parka i na uglu ulica Slobode i Novaka Miloševa, a u narednim danima i na ostalim lokacijama”, navode iz Green Home-a.

U slučaju nelegalnog betoniranja korita Ribnice, kako navode iz ove NVO, desilo se više propusta, kako od strane odgovornih lica komunalne inspekcije Glavnog grada, tako i pravnih i ovlašćenih lica “Neksan” iz Nikšića i “Nikić” iz Podgorice,.

“Zbog čega smatramo da je neophodna hitna reakcija nedležnih institucija koje planiraju i kontrolišu radove regulacije rijeka. Takođe, rijeka Ribnica se već duži niz godina suočava sa brojnim problemima, konkretno, nelegalnim odlaganjem otpada u rijeku i gubitakom vode u gornjem dijelu toka ali i nelegalnom upotrebom vode od strane pravnih i fizičkih lica što svjedoči o tome da je neophodna izrada plana revitalizacije i zaštitie Ribinice”, poručuju iz NVO.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com