10 GODINA DIVLJA MOTOROM: Na kraju je ubio Anu Jokičić (16) - Volim Podgoricu

10 GODINA DIVLJA MOTOROM: Na kraju je ubio Anu Jokičić (16)

BAHATI motociklista Radovan Mijajlović (34), koji je osumnjičen da je u Jadranskoj Lešnici izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Ana Jokičić (16), nije ozbiljnije povrijeđen i oporavlja se u lozničkoj bolnici. Prema riječima mještana, on već 10 godina maltretira i ugrožava cijelo selo, jer kako kažu, divlja na motoru kad god se vrati iz Rusije. Svjedoci tvrde i da je kobne noći najvjerovatnije bio pod dejstvom alkohola.

Saobraćajna nesreća se dogodila u ponedjeljak, dok se Ana vraćala iz središta sela ka porodičnoj kući. Išla je sa bratom Jovanom, koji je završio treći razred osnovne škole, kada je Mijajlović (34) pao sa motora.

– Mladić je satima prije ovog događaja turirao motor i divljao po ulicama. Na kraju je izgubio kontrolu i praktično je pokupio na tom dijelu puta – priča jedan od komšija nastradale devojke.

Ana je na mjestu ostala mrtva, dok je njen brat zadobio lakše povrede.

Kako “Novosti” saznaju, postoji mnoštvo svjedoka da je vozač motocikla bio u vidno alkoholisanom stanju. Navodno, konobarica u jednom seoskom kafiću je čak pokušala da mu otme ključeve od motora. I pored toga, Radovan je sjeo za volan i krenuo da se vozi drumom koji vodi ka Tekerišu, odnosno prema Loznici. Mijajlović, kako smo saznali, poslije udesa nije alkotestiran, jer je i njemu bila potrebna pomoć ljekara.

Ljekari su stanje povrijeđenog Mijajlovića u prvom trenutku opisivali kao “izuzetno teško”. Ipak, kako nam je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici, Mijajlović je iz tamošnje bolnice prvo prevezen u Beograd, a zatim vraćen, uz konstataciju da ima lake tjelesne povrede. U međuvremenu, ljekari su obavijestili policiju da je osumnjičeni sposoban da bude procesuiran.

– Inspektori će ga uz krivičnu prijavu privesti u OJT u Loznicu, gdje će biti ustanovljeno da li je u našoj ili nadležnosti Višeg tužilaštva u Šapcu – rekla nam je Vesna Vezilić, v. d. OJT u Loznici. – Čekamo i nalaze krvi na alkohol. Takođe, po našem nalogu urađena je i obdukcija za nastradalu djevojku.

U međuvremenu, Ana Jokičić (16) je u srijedu sahranjena na mjesnom groblju. Na mjestu gde se ugasio mladi život, stajale su svijeće, ali i njena omiljena igračka. U ovom selu pod Cerom, kraj puta prema Tekerišu, svi mještani uporno su ponavljali kako je otišla djevojka – anđeo.

– Ana je bila posebna, uvijek nasmejana, prijatna i lijepo vaspitana – priča nam majka jedne od njenih najboljih drugarica. – Bila je dijete za poželjeti. Tog kobnog dana je trebalo da je do kuće isprati moja ćerka. Ne možemo da dođemo sebi od šoka i tuge.

Ana je kobnog dana sa društvom bila na vašaru u centru sela. Kući je krenula sa mlađim bratom Jovanom, kada je motociklista Radovan Mijajlović izgubio kontrolu i pao na zemlju. Motor je velikom silinom udario u djevojku i nanio joj fatalne povrede.

MALI JOVAN U ŠOKU

JEDAN od svjedoka tragedije nam je ispričao kako Anin brat Jovan više sati nakon nesreće nije mogao da dođe sebi. Dječak je u udesu lakše povrijeđen, ali čitavu noć poslije toga nije spavao. Zajedno sa tatom, mamom i još jednom sestrom, u srijedu je, na večni počinak, ispratio svoju seku Anu za koju je, kako kaže rodbina, “bio izuzetno vezan”.

(novosti.rs)

1 komentar

  1. I thought it was going to be some boring old publish, but it really compensated for my time. I will publish a link to this page on my blog. I am confident my visitors will discover that quite useful

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com