Ovo nije FOTOGRAFIJA, nego CRTEŽ! Upoznajete Katarinu Grbić iz Igala, koja ovo stvara - Volim Podgoricu

Ovo nije FOTOGRAFIJA, nego CRTEŽ! Upoznajete Katarinu Grbić iz Igala, koja ovo stvara

Priznajte da ste i vi pomislili da je ovo crno bijela fotografija Morgana Firmena?! E, pa, nije. Ovo je crtež koji su napravile zlatne ruke talentovane Katarine Grbić iz Igala. I, znamo šta se sad pitate? Je li ta žena profesionalna umjetnica? Koju je akademiju završila? Gdje je izlagala svoje radove? E, pa, na sve je odgovor – ne. Katarina, jednostavno, ima talenat.

A kada otkrijete da ste blagosloveni nekim talentom, onda je jedina ispravna stvar koju možete da uradite, da zahvalite onome gore i krenete da radite. To je uradila i Katarina. Ona je majka osmogodišnjeg dječaka, supruga i domaćica, ima 36 godina i potpuno je samouka. Katarina radi, praktično, “kanapom i štapom” na kuhinjskom stolu, između ručka i večere, i drugih kućnih poslova.

Katarina Grbić
Katarina Grbić

– Od kad znam za sebe crtam, slikam, stalno ponešto. Počela sam da crtam olovkom prije par godina i tu sam se konačno pronašla. Prije toga sam radila neka ulja na platnu, venecijanske maske, magnete….

Katarini za jedna ovakav crtež treba oko 30 sati rada. Koliko se dana to razvuče, zavisi od porodičnih obaveza.

– Radim sa Faber Castell olovkama na Fabriano toplo presovanom papiru, kaže ona. Svoje radove prodaje na internetu, a ovaj Frimen je završio u kolekciji jednog Beograđanina koji ga je “snimio” dok je još bio u fazi rada i – rezervisao.

Polgedajte još neke od njenih ranijih radova i zaključite sami koliko je Katarina napredovala za dvije godine. Ne kaže se uzalud – talenat je 10 odsto, ostalo je – samo rad.

4 komentara

  1. I recently came across your blog and have been reading along. I thought I could leave my first comment. I don’t know what to say except that I have enjoyed reading what you all have to say

  2. An exceptionally good post. This information sums up for me what this topic depends upon and some of the essential benefits that can be created from knowing about it as you. A friend once remarked that you have a totally different perspective when you do something for certain as opposed to when you’re just toying with it. In the case of this topic, I believe you are taking, or start to consider, a more professional in addition to thorough approach to either what and how you write, which in turn helps you to carry on and get better and help others who don’t know everything about what you have discussed here. Thank you.

  3. My favorite town out of all I’ve been to, has to be Zurich Switzerland. Switzerland is one of the best skiing areas. Something I absolutely love, it is peacefull and comforting.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com