SDP protiv Predloga o zakupu Mamule - Volim Podgoricu

SDP protiv Predloga o zakupu Mamule

Vladin Prijedlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula u hercegnovskoj opštini, koji je u skupštinskoj proceduri nije prihvatljiv za Socijaldemokratsku partiju SDP, saopštila je poslanica SDP Draginja Vuksanović.

Ona je na konfreneciji za novinare kazala da postoje pravni i ekonomski razlozi kao i odredbe u ugovoru koje nijesu prihvatljive.

„Između ostalog postoje zakoni koji se ruše Prijedlogom za Mamulu. A to su zakon omorskom dobru i imovini, kao i sistemski zakon. Takođe, tim Prijedlogom ruše se i drzavni interesi, a preduslov za svaki projekat je da se precizira“, poručila je Vuksanović.

Ona je poručila da SDP nema ništa protiv valorizacije projekta, ali da se zaštite državni interesi, a samim tim i interesi građana.

Poslanici u Skupštini sjutra će se izjašnjavati o ovom Vladinom Prijedlogu.

Podsjećamo da Zakonodavni odbor Skupštine 28. jula nije podržao Prijedlog odluke o davanju u dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula u opštini Herceg Novi. Za taj akt glasalo je šest predstavnika DPS-a, dok je isto toliko članova odbora iz opozicije i SDP-a bilo protiv.

Ugovor o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula potpisan je sa kompanijom Oraskom divelopment holding, vlasnika Samiha Savirisa krajem februara ove godine, nakon što su pregovori između Vlade i te kompanije počeli u maju prošle godine.

Ugovor o zakupu potpisan je na period od 49 godina, a Oraskom je ponudio 1,5 eura po metru kvadratnom za zakup zemljišta i 0,9 eura za zakup akvatorijuma.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com