Home / NOVOSTI / Ekonomija / VLADA: Rekordan broj turista

VLADA: Rekordan broj turista

Dosadašnji rezultati ljetnje sezone prevazilaze sva očekivanja, uz rekordan broj turista, ocijenjeno je na današnjoj sjednici Vlade.

“Vlada je zadužila sve nadležne organe uprave da se dodatno angažuju kako bi ovako uspješan trend turističke sezone održali i u narednom periodu, kada se očekuje najveći priliv turista. To se posebno odnosi na energetsku stabilnost, uredno snabdijevanje, ubrzanje procedura na graničnim prelazima, uz apsolutno poštovanje bezbjednosnih kriterijuma”, saopšteno je nakon sjednice.

Vlada je, kako je saopšteno iz Biroa za odnose sa javnošću, utvrdila Predlog zakona o energetici, kojim se ta oblast usaglašava sa relevantnim direktivama Evropske unije (EU), omogućava razvoj tržišta električne energije i stvaraju uslovi za razvoj tržišta gasa.

“Nova zakonska rješenja vode i poboljšanju ambijenta za investiranje u izgradnju energetskih objekata. Između ostalog, ovim zakonom određuju se energetske djelatnosti, uslovi i način njihovog obavljanja, u cilju kvalitetnog i sigurnog snabdijevanja krajnjih kupaca energijom, način organizovanja i upravljanja tržištem električne energije i gasa, uslovi za ostvarivanje podsticaja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, energetska efikasnost u sektoru proizvodnje, prenosa i distribucije energije”, kaže se u saopštenju.

Utvrđen je i Predlog zakona o prekograničnoj razmjeni električne energije i prirodnog gasa kojim se, u skladu sa zakonodavstvom EU i Sporazumom o formiranju Energetske zajednice, prvi put u potpunosti reguliše oblast prekogranične razmjene električne energije i gasa i stvaraju preduslovi za integraciju sa jedinstvenim tržištem električne energije i gasa EU.

 

(RTCG)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com