Baranin teško ranjen na ratištu u Siriji - Volim Podgoricu

Baranin teško ranjen na ratištu u Siriji

Baranin Asmir Mehović teško je ranjen na ratištu u Siriji, gdje se borio na strani pobunjenika. Njega su saborci nakon što je ranjen, u jednom vagrenom obračunu, ostavili jer nijesu uspjeli da ga izvuku iz jednog objekta koji je bio pod stalnom vatrom vladinih snaga, piše Dan.

Nije poznato da li je zarobljen i o njegovoj sudbini se trenutno ne zna ništa.

Iz više izvora Danu je potvrđeno da je Mehović odavno napustio Crnu Goru i da se otada borio u više vojnih formacija od Iraka, preko Libije, do Sirije.

Iste godine Bar je napustila porodica njegovog brata. Oni imaju sirijsko državljanstvo i već godinama žive u toj zemlji.

Prema nezvaničnim informacijama, Mehović je Bar napustio još kao šesnaestogodišnjak i otišao u Irak, gdje je jedno vrijeme rjadio na naftnim postrojenjima, a potom je zarađivao kao plaćenik u raznim paravojnim formacijama.

Navodno, radio je i u nekadašnjoj fabrici gusjenica za tenkove na jugu Iraka.

U amabasadi Srbije u Damasku, koja zastupa i crnogorske državljane, nijesu mogli ni da potvrde ni da demantuju ovu informaciju.

Iz tamošnjih diplomatskih krugova Danu je saopšteno da oni nemaju obavezu da se informišu o osobama koje imaju sirijsko državljanstvo, te da je to vjerovatno i razlog što ne nemaju podatke o konkretnom slučaju.

Asmir Mehović je pripada pobunjeničkoj jedinici u kojoj su mu saborci sunarodnici iz Plava, Rožaja, Novog Pazara, Peći i Sarajeva, među kojima je bio i Mirza Haklaj iz Podgorice. Haklaj je poginuo nedavno, kada su džihadisti napali vojni konvoj u blizini Damaska.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com