“Plantaže”: Maraš spremila otkaze za četvoricu direktora - Volim Podgoricu

“Plantaže”: Maraš spremila otkaze za četvoricu direktora

Kao razlog za upozorenje Maraš je navela da je došla do saznanja da su te četiri osobe 17. jula poslale Danu dopis, u kojem su iznijeli niz uvredljivih tvrdnji na račun više direktora tog preduzeća.

Izvršni direktor Plantaža Verica Maraš uručila je upozorenje o otkazu za tri direktora sektora tog preduzeća i šefa interne revizije, potvrdilo je za Dan više izvora.

Kao razlog za upozorenje Maraš je navela da je došla do saznanja da su te četiri osobe 17. jula poslale Danu dopis, u kojem su iznijeli niz uvredljivih tvrdnji na račun više direktora tog preduzeća.

Prema pouzdanim informacijama Dana, dopis poslat listu samo je, kako tvrde, paravan za otkaze.

Pravi razlog su mimoilaženja koja su direktori sektora imali sa Maraš, a sve je eskaliralo nakon finansijskog rezultata Plantaža, koje su imale 4,9 miliona minusau prvih šest mjeseci.

Upozorenje o otkazu, koje će se za pet dana najvjerovatnije pretvoriti u otkaz, dobili su finansijski direktor Valerija Saveljić, direktor sektora ugostiteljstva Zoran Avramović, direktor međunarodne prodaje i marketinga za Bosnu i Hercegovinu (BiH) Radojica Petrović i šef službe interne revizije Goran Zeković.

Maraš je u upozorenju, u koji je Dan iamo uvid, navela da je ponašanje zaposlenih takvo da ne mogu nastaviti rad kod poslodavca, kao i da su prekršili odredbe člana odjeljka četiri etičkog kodeksa društva i da su ispunjeni uslovi za donošenje rješenja o otkazu shodno Zakonu o radu i opštem kolektivnom ugovoru.

Danu je 17. jula stigao dopis poslat sa privatne gmail adrese, koji su potpisali neimenovani članovi sindikata Plantaža. Dan je istog dana proslijedio Plantažama dopis i tražio od njih da se izjasne na navode iz njega. To do sada nije urađeno.

Direktori koji su dobili upozorenje o otkazu za Dan su u neformalnom razgovoru kazali da nemaju veze sa spornim dopisom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com