SDP: Razumijemo nezadovoljstvo Drecuna, ali Crna Gora nije kolonijalni posjed - Volim Podgoricu

SDP: Razumijemo nezadovoljstvo Drecuna, ali Crna Gora nije kolonijalni posjed

Funkcioner ratne Narodne stranke i autor parole “Vratite pare, gospodo iz DPS” Predrag Drecun opet brani Crnu Goru od SDP- a, sada za račun mirnodopske, a ne ratne otimačine od naroda, poručuju iz Socijaldemokratske partije SDP.

Ekonomski analitičar Predrag Drecun je za Dnevne kazao da se direktna šteta koja je, neusvajanjem Aneksa ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, prouzrokovana crnogorskoj ekonomiji ogleda se u gubitku od 500 do 1.000 novih radnih mjesta i oko sedam miliona eura, samo po osnovu poreza na dodatu vrijednost i imovinu.

“Kao zaposleni kod grčkog zakupca Drecun je razočaran što Skupština nije dozvolila da se na najlepšem dijelu Mediterana grade apartmani za prodaju, odnosno omogućava desetine miliona eura ekstra profita investitoru, i što se nije dozvolio zakup na 90 godina, što je po definiciji prodaja bez cijene. Jasno je da ga grčki zakupac ne plaća da bi branio crnogorski interes, već svoj. Razumijemo nezadovoljstvo Drecuna i tajkunskih medija, ali će morati ipak da se navikavaju na činjenicu da Crna Gora nije kolonijalni posjed u kojoj je svaki zahtjev nekoga sa strane sveto pismo.”, poručuju iz SDP-a.

Kako dalje objašnjavaju, Crna Gora je parlamentarna demokraija na putu ka EU i NATO i u njoj postoji Parlament koji shodno Ustavu i zakonu donosi odluke rukovodeći se javnim, ne privatnim interesima. Svakako svi kredibilni investitori su dobrodošli i svaki razuman zahtjev, može biti prihvaćen što je SDP i činio kada je tako procjenjivao.

“Pritisak i galama koja se ovih dana pravi od strane raznih analitičara, umreženih i u javnosti kompromitovanih hotelijera tzv. suvlasnika, kao i jednog dijela biznis orijentisanih medija, nema nikakvog uticaja na odluke SDP-a. Poslanike SDP su birali građani, a ne tzv. investitori, zato su pred građanima odgovorni, a ne pred bilo kakvim centrima moci. Razumijemo da su i neke medije i samozvane analitičare birali neki tzv. investitori i da su oni njima odgovorni, ali i to treba da ima mjeru elementarnog poštovanja institucija ove države, prije svega njenog Parlamenta”, zaključuje se u reagovanju SDP-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com