“Ajkule” sa Hrvatskom za polufinale - Volim Podgoricu

“Ajkule” sa Hrvatskom za polufinale

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore igraće danas sa Hrvatskom četvrtfinalnu utamicu Svjetskog prvenstva u Kazanju.

Hrvatska je kao pobjednik grupe izborila direktan plasman u četvrtfinale, a bila je bolja od Kanade 12:7, Brazila 10:9 i Kine 17:1.

Crna Gora se kao drugoplasirana plasirala u osminu finala, gdje je eliminisala Kazahstan 12:8.

U grupi je, poražena od Srbije 11:8, igrala je neriješeno sa Australijom 5:5, a pobijedila Japan 16:10.

Selektor Ranko Perović istakao je da se dobro poznajemo sa Hrvatima. Kazao je da su oni favoriti, ali da naša selekcija nije bez šansi.

“Nekih većih iznenađenje ne bi trebalo da bude. Neka oni budu favoriti, ali ni mi nijesmo bez šansi. Imali smo priliku da igramo sa njima na pripremama, gdje smo pokazali da možemo da se nosimo sa Hrvatskom. To iziskuje odličnu partiju sa naše strane koju smo na momente pokazivali u dosadašnjem dijelu šampionata, u većem dijelu je nijesmo imali. U svakom slučaju Hrvatska je ogroman motiv za nas, ogroman je motiv i prolazak u polufnale. Svjesni smo da nije isto igrati za medalju i za plasman od 5. do 8. mjesta. Jedan ogroman motiv da budemo pravi kada bude najpotrebnije”, poručio je juče Perović.

Aleksandar Ivović, jedan od igrača od kojih se očekuje da sjutra predvodi Crnu Goru do velikog rezultata, kazao je da će do okršaja sa Hrvatima pogledati gdje su griješili i da posebno treba popraviti igru u odbranu.

“Suvišno je govoriti koliko četvrtfinalne utakmice znače. Ili ideš da se boriš za medalju ili da se boriš za plasman od 5. do 8. mjesta što mi u ovom trenutku nikako ne bi željeli. Ako se osvrenemo na ovo dosadašnje što smo uradili, ekipa nije zadovoljna, zna da može bolje. Do utakmice sa Hrvatskom ćemo da pogledamo gdje smo griješili. Pogotovo moramo odbranu da popravimo, primamo dosta golova od ekipa koje nijesu našeg kvaliteta. Protiv Hrvatske to ne bi smjeli da dozvolimo”, istakao je Ivović.

Duel Crne Gore i Hrvatske počeće u 16 sati i 30 minuta, uz direktan prenos na TVCG1 i satelitskom programu naše kuće. Takođe, tekstualni prenos možete pratiti na Portalu RTCG.

Na TVCG2 u istom terminu će se prenosti plivanje, a na istom programu možete direktno pratiti i četvrtfinalne duele između Mađarske i Italije (19:10h) i Srbije i SAD-a (20:20h).

(rtcg)

2 komentara

  1. I believe this is one of the most significant information for me. And i am satisfied studying your article. But wanna commentary on some basic things, The web site taste is wonderful, the articles is in point of fact excellent . Good activity, cheers.

  2. I simply could not go away your site prior to suggesting that I actually enjoyed the standard information an individual supply to your visitors? Is gonna be again continuously in order to check out new posts

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com