Vlado je prije 19 godina predao torbu sa 12 miliona eura, danas ga terete da je potrošio 9.000 eura vode - Volim Podgoricu

Vlado je prije 19 godina predao torbu sa 12 miliona eura, danas ga terete da je potrošio 9.000 eura vode

Podgoričko preduzeće Vodovod i kanalizacija četiri mjeseca pokušava, u skladu sa rješenjem Privrednog suda o izvršenju, da od ortačkog društva „V.Popović“ prinudno naplati 8.735 eura navodnog duga za vodu, koji vlasnik preduzeća Vlado Popović ne priznaje jer “vodu u tolikoj vrijednosti nikad nije potrošio”.

Firma je mjesecima u blokadi i onemogućena da radi, a na Popovićev prigovor upućen krajem aprila na ovo izvršenje, Vijeće Privrednog suda nije odlučilo već su sudije, u međuvremenu, otišle na godišnji odmor.

„Kao zakupac objekta nisam imao nikakve veze sa Vodovodom. Ovo je čista  pljačka  i reketiranje“, kaže Popović za „Vijesti“.

On je od 1. januara do kraja 2011. bio zakupac poslovnog prostora AD Margomarket u Staroj varoši u Glavnom gradu i tvrdi da je uredno izmirio sve obaveze prema svom zakupodavcu. Ugovor o zakupu u ime Margomarketa, kao ovlašćeno lice potpisao je sa njim Dragan Vuletić, bivši gazda podgoričke Mljekare.

Četiri godine kasnije, polovinom aprila, prilikom odlaska u banku Popović saznaje da mu je sa tri poslovna računa podgorički Vodovod, posredstvom javnog izvršitelja, blokirao i prinudno naplatio oko 1.700 eura od skoro 8.800 eura navodnog duga, iako nije upoznat da se vodio prethodno bilo kakav sudski postupak.

„Ne mogu da vjerujem da me niko iz Privrednog suda, niti javni izvršitelj nijesu upoznali prethodnih godina da sam utužen za bilo kakav dug. Mjesecima mi je sad firma u blokadi“, kazao je Popović i napomenuo da je rješenje suda o prinudnoj naplati potpisala sudija Nataša Sekulić.

On sumnja da je njegovoj firmi „podmetnuo“ neko tuđi vodomjer, ili da možda na toj istoj lokaciji niko od izgradnje objekta prije 30-ak godina nije ni plaćao račune za vodu. Na istoj lokaciji tada je bila prodavnica bivšeg državnog preduzeća Agrokombinat 13. jul.

Krajem maja 2011. Vodovod je promijenio vodomjer u objektu čiji je zakupac bio Popović, a ovlašćeni predstavnik Margomarketa Dragan Vuletić tada je tu zamjenu platio iznosom od 212 eura, o čemu kao dokaz postoji uplatnica.

„Kao izvršnog dužnika u prvobitnom predlogu za izvršenje označena je firma „Popović namještaj“, kao da je neko samo prepisao reklamu sa zakupljenog objekta, da bi nakon zaključka suda da uredi naziv bilo upisano ime moje firme OD „V.Popović“, dodao je Popović.

U iznos duga je, kako je naglasio, opet je uračunata i zamjena vodomjera koju je zakupodavac prethodno platio.

On napominje da mu je bilo sumnjivo što mu nijesu stizali računi za vodu dok je bio zakupac objekta, a naknadnom provjerom utvrdio je da je tokom trajanja zakupa mjesečno trošio svega oko tri eura vode.

„Tražio sam u Vodovodu informaciju ko je posljednji plaćao račune za vodu u ovom objektu dok je bio stari vodomjer, ali mi tu informaciju nijesu htjeli dati. Sumnjam da je ova voda koja se sad od mene želi naplatiti možda već ranije plaćena jer je malo vjerovatno da je bivši Agrokombinat 13. jul mogao da krade vodu 20 ili više godina“, istakao je Popović.

Kao bivši pripadnik policije na Aerodromu u Golubovcima, Popović je januara 1996. u vrijeme organizovanog šverca cigareta u Crnoj Gori zaustavio i carini predao torbu sa 12 miliona njemačkih maraka keša koja je namjeravana da navodno bude iznijeta iz Crne Gore na Kipar.

Tom prilikom Popović je priveo jedno lice koje je bilo zaduženo da prati sumnjivu pošiljku do aviona.

Ubrzo je poslat u prijevremenu penziju.

Makrid : Neka dođe da razgovaramo

Zamjenik direktora podgoričkog Vodovoda Filip  Makrid  kazao je “Vijestima” da nije upoznat sa ovim slučajem i pozvao Popovića da u četvrtak u 8.30 sati dođe kod njega na razgovor.

Vodovod u skladu sa zakonskom procedurom po automatizmu šalje tužbu i ostavlja sudskim organima da rade svoj posao. Trudimo se da spriječimo krađe i zloupotrebu. Pozivam gospodina da dođe u četvrtak i vidimo o čemu se radi, da li smo pogriješili i da li se može naći neko kompromisno rješenje“, rekao je  Makrid .

U Privrednom sudu je kolektivni godišnji odmor i nijesmo mogli doći do izvršne sutkinje Sekulić, koja je potpisala rješenje o prinudnoj naplati duga.

 

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com