Prirodna rješenja koja zamjenjuju dezodorans - Volim Podgoricu

Prirodna rješenja koja zamjenjuju dezodorans

Dezodorans je po ovim vrućinama apsolutni ‘must have’. No šta ako zaboravite nanijeti sredstvo protiv znojenja i neugodnih mirisa ili ste ga potrošili, a zaboravili ste kupiti novo? Ne morate ojačavati i preznojavati se od muke jer postoje tri djelotvorna rješenja za takve ‘nemirišljave’ situacije:

1. Sredstvo za dezinfekciju ruku
Najbolje će biti sredstvo za dezinfekciju ruku bez mirisa. Malu količinu sredstva utrljajte ispod pazuha i pričekajte par sekundi da se osuši. Ovaj trik djeluje zato jer sredstvo za dezinfekciju ruku sadrži medicinski alkohol koji ubija bakterije, a neugodan miris znoja uzrokuju bakterije.

“Tokom dana par puta operite pazuhe običnom vodom i miris znoja neće se osjetiti

2. Soda bikarbona i kukuruzni skrob

Svemoguća soda bikarbona pomaže i kod ovog problema. Uz to, dobar je izbor jer uspješno sprečava neugodne mirise bez ikakvih hemikalija. Pomiješajte prstohvat sode s malo vode i utrljajte ispod pazuha. Možete napraviti i mješavinu sode i kukuruznog skroba za još efektnije sredstvo protiv neugodnog mirisa i znojenja: pomiješajte jednu mjeru sode i šest mjera kukuruznog skroba te prahom pospite pazuhe.

3. Obična voda
Ako ste ujutro iz kuće izjurili a nijeste stavili dezodorans, a pri ruci nemate ni sredstvo za dezinfekciju ruku ni sodu bikarbonu pomoći će i obična voda. Jednostavno tokom radnog dana par puta operite pazuhe običnom vodom i miris znoja neće se osjetiti.

(Zadovoljna.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com