Uniprom postaje vlasnik KAP-a - Volim Podgoricu

Uniprom postaje vlasnik KAP-a

Nikšićki Uniprom, vlasnika Veselina Pejovića, početkom sljedeće nedjelje uplatiće preostalih 13.880.000 eura za imovinu Kombinata aluminijuma u stečaju, čime će i zvanično postati vlasnik podgoričke fabrike, saznaju Dnevne novine.

Odluka o uplati treće rate donijeta je nakon što je stečajna uprava izvršila upis imovine KAP-a u katastru na Uniprom i sredila potrebnu dokumentaciju. To je bio osnovni uslov za uplatu preostalog novca, koji je Pejović postavio kada je u martu uplatio drugu ratu u iznosu od 10.020.000 eura.

“Želim da se na Uniprom prepiše imovina da imam obezbjeđenje za sredstva koja sam dao”, kazao je tada Pejović.

Pored upisa imovine, Pejović je tražio i da bivši vlasnik KAP-a Ruski CEAC, i s njim povezane kompanije, odustane od tužbi koje je pokrenuo protiv podgoričke fabrike. Njemu je posebno problematičan bio spor koji je pred Okružnim sudom u Nikoziji povela En plus grupa, a zbog kojeg su zabranjene transakcije sa imovinom Kombinata, uključujući prodaju fabrike Unipromu.

Upravljanje KAP-om Uniprom je preuzeo 10. jula prošle godine, kada je kupoprodajnim ugovorom, koji je Pejović potpisao sa stečajnim upravnikom Veselinom Perišićem, bilo predviđeno da se 28 miliona za kupovinu fabrike isplate najkasnije u roku od 60 dana. Po isteku roka, Pejović je uplatio svega četiri miliona, dok je sa stečajnom upravom potpisao aneks ugovora kojim j e rok za uplatu preostalih 24 miliona produžen za šest mjeseci.

Novo prolongiranje roka za uplatu pune kupoprodajne cijene obezbijeđeno j e drugim aneksom ugovora, koji je potpisan 10. marta nakon što je Uniprom uplatio još 10.020.000 eura. Aneksom je bilo pred viđeno da Uniprom uplati preostalih iznos u roku od šest mjeseci, a da stečajna uprava omogući upis imovine KAP-a na ime nikšićke kompanije.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com