8 nevjerovatnih činjenica koje niste znali o Pablu Eskobaru - Volim Podgoricu

8 nevjerovatnih činjenica koje niste znali o Pablu Eskobaru

Čak i ukoliko vas tema o najčuvenijem narko bosu veoma zanima, šanse da ste negdje već saznali više o njemu veoma su male. Zapravo, kako godine odmiču, a broj serija i filmova o njemu se uvećava, kao da baš svi do jednoga snimaju po istom scenariju, ali sa drugim glumcima.
Očigledno da je čovjeku kakav je Pablo Eskobar potreban drugačiji pristup, a mi vam nudimo neke sitnice iz njegovog života, koje bi mogle da vam zagolicaju maštu…

1. Krijumčario je kokain u avionskim gumama

Pilot je navodno mogao zaraditi do 500,000, dolara u zavisnosti od toga koliko bi kokaina sakrio u gume.

2. Imao je preko 25 milijardi dolara 1989. godine

Te godine časopis Forbes uvrstio je Eskobara na svoju listu kao sedmog najbogatijeg čovjeka na svijetu – zapamtite djeco, zločin se ne isplati!

3. Trošio je 2500 dolara mjesečno na gumice za tegle

Ne, u kartelu nisu spremali kompot i pekmez, već su gumice koristili kako bi vezivali ogromne hrpe novca koje su pristizale sa svih strana.

4. Pacovi bi pojeli svake godine 2 milijarde Eskobarovog profita

Često je novac bio sklanjan u prljava i oronula skladišta, tako da bi određena količina novca morala da bude otpisivana, jer bi je pacovi i vlaga sasvim uništili.

5. Izgradio je sebi raj

Na imanju je bilo i ptica jer ih je Eskobar voleo

Escobar je u svom vlasništvu imao 5.000 jutara zemlje, i to u malom kolumbijskom gradu Puerto Triunofo. Mjesto koje je podigao tamo bila je prava utopija, sa bazenom, arenom za borbu bikova i zoo vrtom u kojem je bilo žirafa, slonova i nilskih konja!

6. Jednom je spalio 2 miliona dolara

Kad se njegova porodica skrivala na farmi u planinama koje okružuju Medellin, Eskobar je spalio 2 miliona dolara kako bi spasao svoju ćerku od hladnoće koja im je prijetila.

7. Policija ga sumnjiči za bombardovanje Svjetskog trgovačkog centra

Nakon napada iz 1993. tužilac u Njujorku je izjavio kako bi Eskobar i njegov kartel mogli biti krivi, s obzirom na to da su „neprijatelji SAD-a“

8. Bio je odgovoran za više od 4.000 smrti

Eskobar je rekao da je odgovoran za oko 4.000 smrtnih slučajeva, uključujući i kolumbijskog predsjedničkog kandidata. Ali, kao otac je sigurno bio božanstven!

Sa ćerkom Manuelom na proslavi 14. rođendana njegovog sina

(citymagazin)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com