Božo Vrećo, bosanska Končita sprema se za ulogu Koštane! Kad ne pjeva razvlači pitu - Volim Podgoricu

Božo Vrećo, bosanska Končita sprema se za ulogu Koštane! Kad ne pjeva razvlači pitu

Božo Vrećo je dobio nadimak bosanska Končita. On ne krije da je transrodna osoba, i kaže da se uspješno bori sa negativnim komentarima. Prašinu u javnosti je podigla vijest da mu je ponuđena glavna uloga u mjuziklu “Koštana”.

Objavljena je vijest da je mjuzikl “Koštana” u Beogradu otkazan. Kokan Mladenović je rekao da je njegova podjela (s vama u glavnoj ulozi) od početka izazivala negativne reakcije. Kako to komentarišete?
– Samo ću reći da vjerujem da će se predstava desiti i da sam spreman za ulogu Koštane, toliko.

Kako žive transrodne osobe na Balkanu? Da li je teško?
– Ako si nesretan sobom i okruženjem po prirodi i sklon pesimizmu, teško ti je i žvakati kada te neko hrani, život je konstantna borba, svako se bori za sebe, ne shvatam ljude koji se predaju, ne opravdavam prepuštanje sili koja vas može zgaziti i nipodaštavati, treba se izdići iznad toga. Ja to činim svojom umjetnošću, svojom hrabrošću da budem i muškarac i žena i na sceni i van nje i da, srećan sam. Nigdje nije savršeno… Ali živimo i navikli smo živjeti s jednom nogom u realnom i jednom nogom u imaginarnom svijetu, tada je puno lakše.

Šta može najviše da vas obraduje i kako se zabavljate kada imate slobodno vrijeme?
– Mamin poljubac i zagrljaj, a drugo, trenutna preokupacija je moja autobiografija koju pišem, knjiga koja će ugledati svjetlo dana na proljeće iduće godine. Uglavnom čitam i pišem, rasučem često moju čuvenu pitu za prijatelje, pa dođu i pjevamo i smijemo se…Treba voljeti i biti okružen ljudima koji vas vole, eliksir je to za dugovječnost, rekao bih.

(Volim Podgoricu/Izvor 24sata.rs)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com