Preduzetnici iz Prizrena u posjeti Crnoj Gori: U susret Biznis forumu Prizren 2015. - Volim Podgoricu

Preduzetnici iz Prizrena u posjeti Crnoj Gori: U susret Biznis forumu Prizren 2015.

Predstavnici lokalne uprave grada Prizrena i tamošnjeg Udruženja zanatlija i biznismena, u organizaciji Udruženja preduzetnica Crne Gore, posjetiće Crnu Goru sledeće sedmice i sastati se sa predstavnicima Glavnog grada i Udruženja preduzetnica, a nakon toga će posjetiti i opštinu Rožaje.   U Podgorici će u ponedjeljakm 10. avgusta boraviti Levent Bus, podpredsjednik Grada Prizrena, Afrim Tejeci predsjednik Udruženja zanatlija i biznismena Prizrena i Berhil Šasivari predsjednik Udruzenje za podsticanje privrednog razvoja i očuvanje građevinske tradicije “Sofra”.

Oni su i inicijatori Prizren Business Foruma 2015. koji je prošle godine okupio značajan broj privrednika iz zemalja Zapadnog Balkana, Turske, Njemačke, Češke, Italije itd. Forum ima za cilj umrežavanje zemalja Zapadnog Balkana i Turske sa zemljama Evropske unije. I ovogodfišnji Forum okupiće predstavnike biznisa i preduzetništva, civilnog sektora, javnih servisa i medija, i donosioce odluka.

Naš cilj je da se u našoj mladoj i dinamičnoj zemlji, naši biznisi sastanu sa stranim investitorima u vezi privrednog razvoja Kosova, da se privuče pažnja sa Balkana i Turske sa posebnim akcentom na Prizren da se poveća broj investicija koje treba privuči. Drugi put će se održati ovakva konferencija u Prizrenu kulturnom i istorijskom centru za potrebe ekonomskog razvoja. Na osnovu odlučnosti i uma zanatlija grada Prizrena, našim radom će na najbolji način da se dokaže, da smo vredni pažnje i da trebamo više razmišljati i raditi, navode privrednici iz Prizrena.

 Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica Crne Gore, kaže da biznis ne poznaje granice, i da ne mari za politiku.

– To je mnogo puta kroz istoriju potvrđeno. Privrednici se rukovode interesima i profitom, traže nova tržišta za širenje i razvoj svojih kompanija. Mislim da će ovo biti još jedna prilika za pravljenje kontakta, koji mogu u budućnosti prizvesti privrednu saradnju na obostrano zadovoljstvo, kaže Dautović.

Dautović je na prošlogodišnjem Biznis Forumu u Prizrenu dobila nagradu za doprinos razvoju preduzetništva na području Balkana. 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com