Stravičan lančani sudar: Poginulo dvoje djece - Volim Podgoricu

Stravičan lančani sudar: Poginulo dvoje djece

Dvoje djece je poginulo a 10 osoba je povrijeđeno u nesreći koja se jutros dogodila na autoputu u blizini Krnjeva kod Velike Plane, javljaju srpski mediji.

U udesu je učestvovalo šest vozila, a do nesreće je došlo oko 2.20 časova, tako što je putničko vozilo “fijat” beogradskih registarskih oznaka, koje se kretalo srednjom kolovoznom trakom iz pravca Niša prema Beogradu, udarilo automobil “BMV” beogradskih registarskih oznaka, saopšteno je iz policije.

Nakon toga su se oba vozila zaustavila u zaustavnoj traci. Vidjevši da je došlo do sudara, vozač vozila “tojota” njemačkih registarskih oznaka, koji se kretao iza njih, usporio je kretanje, međutim, njega je sustigao i udario autobus makedonskih registarskih oznaka (na liniji Gostivar – Beč).

Od siline udara, “tojota” se okretala po kolovozu i zaustavila se u zaustavnoj traci, dok je autobus nastavio kretanje i udario u automobil “krajsler” bugarskih registarskih oznaka, uslijed čega je “krajsler” udario u vozilo “BMV” poljskih registarskih oznaka, koje se kretalo ispred njega.

Dvoje djece (2008. i 2015. godište) iz vozila “tojota” je podleglo povredama u bolnici u Smederevu, dok je 10 osoba iz ostalih vozila, od kojih četvoro djece, teže i lakše povređeno.

Uviđaj lica mjesta nesreće izvršio je zamjenik Osnovnog javnog tužioca u Velikoj Plani, uz asistenciju pripadnika saobraćajne policije.

Po njegovom nalogu, vozaču autobusa, makedonskom državljaninu (48), nakon ukazivanja medicinske pomoći biće određeno policijsko zadržavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com