U Ulcinju rekordna posjeta gostiju: Traži se krevet više - Volim Podgoricu

U Ulcinju rekordna posjeta gostiju: Traži se krevet više

Ove godine Ulcinj bilježi rekordnu sezonu. Podaci lokalne turističke organizacije govore da u hotelima ima 23 odsto, u kampovima pet odsto, a u privatnom smještaju 12 odsto više gostiju više nego prošle godine.

Kako je za Pobjedu izjavio direktor hotela „Olimpik“ Bojan Đakonović hoteli Ulcinjske rivijere su popunjeni do zadnjeg mjesta i traži se krevet više. Sezona je, kako kaže on, mnogo bolja od očekivane.

U hotelu „Olimpik“ koji ima 240 kreveta sada je 250 gostiju, tako da u jednokrevetnim sobama stavljaju pomoćni ležaj.

„Skoro dva mjeseca smo prebukirani. Ovaj trend će trajati do kraja mjeseca, a u septembru imamo najave nekih grupa, sindikalnih organizacija pa ćemo cijeli mjesec držati taj nivo popunjenosti. Kolatur plus agencija iz Češke dovodi goste do kraja septembra“, kazao je Đakonović.

Prihodima su zadovoljni i ako sve bude kao do sada Đakonović smatra da će sezona biti više nego uspješna.

On naglašava da su im u hotelu gosti u jeku sezone pretežno Česi i to oko 60 odsto.

„U predsezoni i postsezoni u hotelima Ulcinjske rivijere gosti su Njemci. Agencija IT puni ,,Olimpik“ i Adu Bojanu, a radimo i sa agencijom za nudistički turizam. Imamo i goste i iz regiona Bosne, Srbije, Kosova, a ove godine i iz Makedonije. Rusa je čak i više nego prošle godine koji su tracionalno dobri gosti i vanpansionski potrošači“, kazao je direktor hotela „Olimpik“.

Za zimu se, kako naglašava, već uveliko pripremaju. Rade se fudbalski tereni i biće mnogo spremniji nego ranijih godina.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com