BEČIĆ: Opozicioni metuzalemi uljuljkani u fotelje, napadaju nas umjesto vlast - Volim Podgoricu

BEČIĆ: Opozicioni metuzalemi uljuljkani u fotelje, napadaju nas umjesto vlast

U Demokratskom frontu vidljivo je obilje političke neodgovornosti, jer je nelogično težiti uspjehu protesta, a istovremeno napadati i optuživati gotovo cijelu opoziciju, ocijenio je lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

“Teze da – ko nije vlast taj je protiv Crne Gore i ko nije za proteste DF-a, taj nije opozicija su u osnovi veoma sličan način razmišljanja, koji i političkom laiku jasno govori i ukazuje na cilj koji žele postići, pomenutom terminologijom”, rekao je Bečić za Portal Analitika komentarišući odnose sa DF-om i mogućnost podržavanja protesta koji su zakazani za septembar.

Govoreći o trenutnoj situaciji na opozicionoj sceni, Bečić ističe da su se “određeni opozicioni metuzalemi toliko uljuljkali u svoje fotelje, da su sebi dali za pravo da udaraju ovjere na dozvole za ulazak u politički spektar koji se protivi vlasti”.

“Kolika su oni opozicija, ili bar koliko pametno postupaju, najbolje govori smjer njihove kritike, koji je nerijetko, umjesto ka vladajućim partijama, okrenut ka nama. Ipak, zbog toliko potrebne opozicione saradnje i stvaranja postizbornog dogovora, trudićemo se da se uzdržimo od odgovora na neistinite, nesuvisle, zlobne, često i primitivne komentare pune fantastičnih teorija zavjere, a koji dolaze od naših kolega”, rekao je Bečić.

On je dodao da su protesti legitiman vid političkog pritiska, ali da se njihov epilog može jedino očekivati u parlamentu.

“Da bi bila formirana nova Vlada prethodno mora da se izglasa nepovjerenje ovoj, tako da naša inicijativa koju smo uputili svim opozicionim partijama nije u koliziji sa protestima jer ima za cilj pad Vlade”, rekao je Bečić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com