Crna Gora izgubila MILIJARDU zbog nemarnosti i opstrukcija - Volim Podgoricu

Crna Gora izgubila MILIJARDU zbog nemarnosti i opstrukcija

Političke i lične opstrukcije začinjene dugim procedurama za dobijanje građevinskih dozvola i neriješenim imovinsko-pravnim odnosima koštale su Crnu Goru za deset godina čak milijardu eura.

Toliko novca trebalo je da bude uloženo na Crnogorskom primorju, od Ulcinja do Herceg Novog, ali umjesto luksuznih turističkih kompleksa, možemo se samo pohvaliti uzdrmanim imidžom države i slanjem negativnih poruka budućim investitorima, prenose Dnevne novine.

Najekstemniji primjer kada je u pitanju loš odnos prema investitoru, uzrokovan raznim opstrukcijama, predstavlja projekat Maljevik kod Bara. Iako je najavljena realizacija projekta za narednu godinu. Ta investicija, vrijedna 300 miliona eura, kasni punih osam godina.

Hladan tuš za Crnu Goru bilo je i odustajanje Rojal grupe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata od investicije na Kraljičinoj plaži između Bara i Budve.

Investicija od 180 miliona eura, čijom realizacijom bi posao našlo oko 200 crnogorskih građana, propala je zbog višemjesečnih sukoba DPS-a i SDP-a i oštrog protivljenja manje članice vladajuće koalicije potpisivanju ugovora sa Arapima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com