DRAMA KOD BIGOVE: Inspektori spasili život Poljakinji! - Volim Podgoricu

DRAMA KOD BIGOVE: Inspektori spasili život Poljakinji!

Inspektori sigurnosti pomorske plovidbe Lučke kapetanije Kotor Željko Lompar i Zoran Božović spasili su, proteklog vikenda, život poljskoj državljanki Katarini Novalinskoj koja je na gliseru zadobila otvoreni prelom butne kosti.

Prema riječima Lompara, u petak 7. avgusta, policija je javila da se dogodila nezgoda na gliseru koji se nalazio u blizini Mamule.

Medicinsko osoblje na čelu sa doktorkom, medicinskom sestrom i tehničarem iz hercegnovskog Doma zdravlja čekali su spremni u Zelenici, prenosi Skala radio.

Gliser Lučke Kapetanije je, nakon sat i po vremena, stigao na najavljeno odredište kod Mamule.

Međutim, glisera sa poljskim državljanima nije bilo pa se krenulo u potragu za njima.

Potraga je trajala dvadesetak minuta, a onda su inspektori ugledali gliser na potpuno pogrešnoj pozici koji je bio udaljen šest milja od Mamule, a četiri do pet od Bigove.

Lompar kaže da su tokom traganja dobijali pogrešne informacije o poziciji glisera od Poljaka koji ne poznaju teren niti jezik.

“Suprug nije mogao da upravlja gliserom jer je morao da mobiliše nogu povrijeđene supruge iz koje je obilno krvarilo. Povrijeđena je znala engleski jezik, ali je pod tremom, strahom i bolom upućivala inspektore na poziciju glisera. Kada smo stigli, na gliseru se nalazila teško povrijeđena poljska državljanka Katarina Novalinska, njen suprug i maloljetno dijete od 4 godine. Medicinsko osoblje je na samom gliseru fiksiralo povredu, a povrijeđenu prebacili u u meljinsku bolnicu gdje je operisana. Na taj način se ova drama na moru ipak dobro završila”, priča Lompar za Skala radio.

Lompar ističe da je mobilni telefon, koji su Poljaci dobili od gazde kod koga su odsjeli u Đenovićima, spasio život Poljakinji.

Naravno, život povrijeđenoj su spasili inspektori Lompar i Božović brzom intervencijom kao i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Herceg Novom.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com