Gradi se kamp Jabuka za 600 radnika, Kolašinci se nadaju poslu - Volim Podgoricu

Gradi se kamp Jabuka za 600 radnika, Kolašinci se nadaju poslu

Posao na izgradnji autoputa Bar-Boljare traže i stari i mladi. Naime, kako navodi Pobjeda, u Kolašinu ima dosta zainteresovanih za obuku za rad na građevinskim mašinama.

Kamp Jabuka je sve spremniji da primi više od 600 radnika koliko će ih ovdje biti smješteno. Odmiču radovi na najvećoj smještajnoj adresi autoputa. Na dijelu kampa, iza fabrike za proizvodnju betona, poredane nove građevinske mašine.

Jabuka je cilj koje je odredilo više od 60 Kolašinaca da nauče i zatraže posao. Pričalo se, autoput će zaposliti i otvoriti nove mogućnosti. Priča je počela da živi. Za posao treba i obuka i znanje i odgovornosti.

Kineska kompanija CRBC koja izvodi radove na autoputu i ovom prilikom je pokazala društrvenu odgovornost i spremnost za partnerstvo. Nove mašine koje su stigle preko Luke Bar, ustupljene su za obuku. Poslodavac je insistirao da se obuka vrši na gradilištu četvrte dionice. Uspješno su prošla četitri dana obuke na rovokopaču, utovarnoj kašici i dizalici.

Više od 60 je kandidata i dominantno su sa evidencije kolašinskog biroa rada. Poslodavci su tražili da se obuka vrši na četvrtoj dionici gradilišta autoputa kako bi mogli da prate kandidate i da se upoznaju sa njima. Kroz obuku su uključeni i oni sa radnim iskustvom ali i početnici koji treba da steknu znanje koje će im biti dovoljno da ispune zahtjeve gradilišta priča Slaven Cipranić koji u ime Zavoda za zapošljavanje organizuje obuku.

Mjesec dana će trajati obuka koju praktično izvode instruktori Sava Janičić, Dragić Jeknić, Nikola Janičić, Ljubiša Bulatović. Pored praktične obuke inžinjeri mašinstva i zaštite na radu organizuju teoretska predavanja. Posljednjih dana avgusta biće organizovano polaganje. Oni koji znanjem i obučenošću zadovolje dobiće sertifikate od ZOPT-a, odnosno Centra za obučavanje i trening.

U “kolašinskom pokretu” ka Jabuci učestvuju i stari i mladi. Vrata rovokopača, utovarne kašike, dizalice ovih dana otvaraju i oni sa “davedest i nešto” ali i sa “pedeset i nešto“ godina.

1 komentar

  1. Howdy! I realize this is sort of off-topic however I had to ask. Does managing a well-established website like yours take a lot of work? I’m completely new to running a blog but I do write in my journal every day. I’d like to start a blog so I will be able to share my experience and views online. Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers. Thankyou!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com