Dragoljubov bilbord: Strogo zabranjeno gubljenje djece - Volim Podgoricu

Dragoljubov bilbord: Strogo zabranjeno gubljenje djece

Kako je u jeku turistička sezona desi se da se poneko dijete u gužvi na plažama ponekad i izgubi. Ali one turiste koji su se ovih dana  zatekli na plaži na Jazu dočekao je “bilbord” sa zaista neobičnim sadržajem: “Strogo zabranjeno gubljenje rođene djece. Hvala”.

Ukoliko ste pomislili da je u pitanju neka šala-prevarili ste se.

Naime, jedan od zakupaca plaže koji je postavio ovo obavještenje bio je prije nekoliko dana svjedok nimalo lijepog događaja.

“Jedne večeri nepoznata žena zaboravila je svoje dijete na plaži. Tek kad se ukrcala na trajekt ona je primijetila da njeno dijete nije sa njom. Za to vrijeme Dragoljub, jedan od zakupaca plaže Jaz i “autor” obavještenja, je pokušavao da umiri dijete koje je neutješno plakalo”, ispričao je očevidac događaja, koji je cijeli slučaj opisao i na svom Facebook profilu.

I pored nuđenja sladoleda, krofni, igara u pijesku, dijete nije prestajalo da plače. O slučaju je obaviještena i policija, koja je ubrzo stigla na plažu. Pola sata nakon policije konačno se pojavila i djetetova majka.

Ali tek tada su nastupile mučne scene. Ona je toliko tukla dijete, i u jednom trenutku Dragoljub je pokušao da mu pomogne.

Međutim, njega je policija upozorila da ne nasrće na gospođu majku.

Iznerviran ovim slučajem Dragoljub je napisao obavještenje da je roditeljima strogo zabranjeno gubljenje svoje djece.

Nakon objave fotografije i priče o ovom događaju mnogi korisnici Facebooka su komentarisali cijeli slučaj i najviše kritika uputili na račin majke.

Neki od komentara su:

1. Nažalost, u ovo današnje vrijeme je većina majki taman ka u ovoj priči (čast izuzecima, ali ih je malo). Djeca se ponašaju kabadahijski ne samo na plaži no svugdjee…smetaju, vrište, histerišu itd. Ludim od toga i prinuđena sam u x situacija da sama opominjem takvu djecu. Pritom se roditelji većinom ne obaziru, a često i svađaju sa mnom. Majka sam, ali moje dijete je od rođenja do danas ( punoljetan je) znalo pravila ponašanja. Naravno nije do djece no do roditelja … Užas !!!

2. Vaspitna mjera za ” mamu” obavezno

3. Nevjerovatno je kako se može zaboraviti dijete. Često o tome čitam na Facebooku

4. Kako bi je ja izmlatila

5. To se zove smoki majka. Često vidim slične situacije i pomislim: svako li ima djecu.

(CdM)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com