Igrica: “Budi dobar političar, varaj i kradi sve što možeš dok ne sakupiš besramno veliku količinu novca” - Volim Podgoricu

Igrica: “Budi dobar političar, varaj i kradi sve što možeš dok ne sakupiš besramno veliku količinu novca”

Gomilanje besramno velikih svota novca, sklapanje nelegalnih ugovora, podmićivanje – sve su to stvari koje možete da radite uz novu aplikaciju za mobilne telefone koja je inspirisana španskim korupcionšakim skandalima.
 Aplikacija “Korumpirani gradonačelnik” je besplatna igrica čiji su autori tri mlada Španca kojima je ovo “satiričan način da kritikuju jednu negativnu pojavu u društvu”.

Cilj igre, koja je dostupna za iPhone i Androide, je da se prikupi što više novca putem ilegalnih aktivnosti.

“Budi dobar političar, varaj i kradi sve što možeš dok ne sakupiš besramno veliku količinu novca u našoj švajcarskoj banci. Kradi nemilice!”, piše u opisu igrice na vebsajtu aplikacije meigalabs.com.

Aplikacija Korumpirani političar

Foto: Printscreen/meigalabs.com

Preko 100.000 skidanja

Havijer Lopes Kamba, jedan od kreatora igrice, izjavio je za AFP da je aplikacija već preuzeta više od 100.000 puta.

– Svakog dana se na televiziji pojavi neka nova korupcionaška afera – naveo je 26-godišnji Kamba, objasnivši da su gotovo svi scenariji igrice inspirisani “realnim događajima”.

On je dodao da će igrica stalno biti apdejtovana sa novim primjerima iz svakodnevnog života.

Ipak, tvorci igrice su pazili da se od eventualne tužbe zaštite klauzulom o odbijanju odgovornosti: “Svaka sličnost sa pravim osobama je slučajna!”

(Srbija danas)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com