Na Sudu za prekršaje 575 javnih funkcionera - Volim Podgoricu

Na Sudu za prekršaje 575 javnih funkcionera

Komisija za sprječavanje sukoba interesa od januara do kraja jula procesuirala je Sudu za prekršaje 575 javnih funkcionera.

Kako su objasnili, presuđeno je u 282 slučaja za 72 državna funkcionera i za 210 lokalnih. Oni su kažnjeni ukupno 25.110 eura, a u više od 50 odsto slučajeva izrečene su im opomene, piše Pobjeda.

Komisija je Sudu procesuirala funkcionere zbog nedostavljanja imovnog stanja, prikrivanja imovine i prihoda, članstva u više upravnih odbora i više radnih tijela, nespojivosti obavljanja više javnih funkcija, članstva u upravnim odborima privatnih preduzeća, posjedovanja firmi i konflikta interesa.

Od državnih funkcionera na sudu su najviše bili funkcioneri koje bira, imenuje ili daje saglasnost Vlada 57, sudije šest, javni funkcioneri koje imenuje Skupština pet, poslanici tri i jedan državni tužilac. Od lokalnih funkcionera najviše kazni je izrečeno za funkcionere iz Rožaja 32, Budve 22, Berana 20, Žabljaka 18, Cetinja 15, Plava 13, Herceg Novog i Pljevalja po 11 i Podgorice 10.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com