Težak udes na Ibarskoj magistrali: Dvoje poginulo, djeca prevezena u bolnicu - Volim Podgoricu

Težak udes na Ibarskoj magistrali: Dvoje poginulo, djeca prevezena u bolnicu

U sudaru putničkog automobila i autobusa beogradskih oznaka na Ibarskoj magistrali dvije osobe su poginule, a tri su povrijeđene, saopštila je jutros policija. Dvoje djece se nalaze u Urgentnom centru u Kragujevcu.

Nesreća se dogodila oko ponoći u selu Reljinci na dijelu magistrale od Ljiga do Rudnika kada je putnički automobil prešao na lijevu stranu i direktno se sudario sa autobusom koji se kretao ka Crnoj Gori.

Kako saznaje “Blic”, u teškom udesu su stradali Goran V. i njegova supruga Jadranka koji su bili u  fiat “puntu” beogradskih tablica. Povrijeđena su i djeca koja su sa njima bila u kolima, Vanja (11) i dječak od 15 mjeseci.

Pretpostavlja se da su oni išli u smjeru ka Beogradu, u trenutku kada su se sudarili sa autobusom u kome su bili MUP-ovi radnici, koji su išli ka Crnoj Gori u Bečiće.

Na licu mjestu stradali su vozač i suvozač iz automobila.

Dvoje djece prebačeno je u bolnicu u Gornji Milanovac kao i jedna putnica iz autobusa.

– Dečak od 15 mjeseci dovezen je zbog dijagnostike u Urgentni centar u Kragujevcu, gdje je detaljno pregledan. Utvrđeno je da ima samo oguljotine po leđima, i biće na opservaciji narednih 72 sata na dječjoj hirurgiji – rekla je za “Blic” Vanja Đorđević, portparol Kliničkog centra u Kragujevcu.

Dežurni hirurg Miro Lazarević ranije je rekao agenciji Beta da su djeca uzrasta oko jedne i tri godine i da je jedno dijete sa teškim povredama prebačeno u Klinički centar u Kragujevac, a drugo je zadržano u bolnici u Gornjem Milanovcu.

Putnici iz autobusa nemaju ozbiljnije povrede.

“Putnica iz autobusa imala je lakše povrede i puštena je na kućno liječenje” rekao je Lazarević.

Saobraćaj na deonici Ljig – Gornji Milanovac u mjestu Ugrinovci, koji je potpuno obustavljen posle saobraćajne nesreće, potpuno je jutros normalizovan, saopštilo je Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Saobraćaj je bio obustavljen poslije sinoćnjeg sudara autobusa i putničkog vozila u kojem su dvije osobe poginule.
Na učesnike u saobraćaju se apeluje da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju, dodaje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com