Home / NOVOSTI / Društvo / Pošta Crne Gore podnijela tužbu protiv ZIB-a
Žarko Pavićević

Pošta Crne Gore podnijela tužbu protiv ZIB-a

Pošta Crne Gore podnijela je tužbu protiv Zavoda za izgradnju Bara ZIB u stečaju i barske kompanije USEFA jer su im, kako su naveli u tužbi, ne poštujući ugovor o zajedničkoj izgradnji stambeno-poslovnog prostora nanijeli najmanje 2.500.000 eura štete.

Prema navodima tužbe, kao glavni malverzatori označeni su bivši gradonačelnik Bara Žarko Pavićević, skoro stoprocentni vlasnik ZIB-a koji je u stečaju, stečajni upravnik Zoran Senić, notar Zoran Škopelja i vlasnik barske kompanije USEFA ruski državljanin Anaid Džahalalov, piše Pobjeda.

Kompanije ZIB i USEFA su u sporu pred Privrednim sudom u Podgorici.

Prema riječima advokata Vladana Bojića, Pošta Crne Gore, čije interese zastupa, 2008. godine je sa ZIB-om sklopila ugovor o zajedničkoj izgradnji stambeno-poslovnog prostora na jednoj od najatraktivnijih lokacija u centru Bara.

Tim ugovorom Pošta je, uz saglasnost ministarstava finansija i telekomunikacija, uložila državno zemljište kako bi zauzvrat dobila 30 odsto od izgrađenog stambenoposlovnog prostora, odnosno građevinsku nekretninu čija najmanja vrijednost mora da iznosi 4.300.000 eura.

Krajem 2011. godine, Pavićević je “uveo u posao“ Rusa Anaida Džahalalova, vlasnika kompanije USEFA. Sa njim je sklopio ugovor o zajedničkom ulaganju, ali o tome nije obavijestio menadžment Pošte. Rus je uložio 4.000.000 eura.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com