SRCE KO PLANINA: Pobjednik “Zvezda Granda” gradi kuću samohranoj majci osmoro djece - Volim Podgoricu

SRCE KO PLANINA: Pobjednik “Zvezda Granda” gradi kuću samohranoj majci osmoro djece

Amar Jašarspahić Gile, osim što gradi uspješnu karijeru kao pobjednik takmičenja “Zvezde Granda”, poznat je i po velikoj humanosti. Iako nije onaj koji na sva zvona govori o tome, Gile je ipak otkrio da želi pomoći devetočlanoj porodici iz Olova.

Majka i osmoro djece ostali su zimus bez krova nad glavom kada im je snijeg uništio kuću. O problemu ove porodice Jašarspahić je obaviješten prošle sedmice putem društvenih mreža i vrlo rado se odazvao pozivu za pomoć.

“Za pet dana sam održao koncerte u Budvi, Ulcinju, Ohridu, Hadžićima i još nekim mjestima, a deo honorara od svakog nastupa planiram da usmjerim njima. Dio novca bi trebalo biti odvojen za saniranje štete na kući, a drugi dio za školovanje djece ove 60-godišnje žene iz Olova”, rekao je Gile i dodao da osim ovoj porodici, planira pomoći školovanje još neke djece.

Sa svojim timom Gile razmatra ponude nekoliko građevinskih firmi koje su potencijalni izvođači radova na kući ove porodice. Zasigurno će Jašarspahić ovim humanim gestom unijeti radost u budući dom ove višečlane porodice.

“Puno radim pa se, nažalost, ne mogu odazvati svakom humanitarnom koncertu ili sličnom pozivu, ali redovno s bendom odvojim sredstva za nekoga kome je potrebna pomoć”, skromno je naveo Jašarspahić.

(dnevniavaz)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com