Uhapšeni: Lazar Rađenović, Milena Marović Bogdanović, Dragan Marović, Rajko Kuljača, Aleksandar Tičić… - Volim Podgoricu

Uhapšeni: Lazar Rađenović, Milena Marović Bogdanović, Dragan Marović, Rajko Kuljača, Aleksandar Tičić…

U Budvi su jutros oko šest sati uhapšeni predsjednik Opštine Lazar Rađenović, menadžerka grada Milena Marović Bogdanović, bivši potpredsjednik Opštine Dragan Marović, bivši predsjednik budvanske Opštine Rajko Kuljača i savjetnik u Vladi Crne Gore i bivši opštinski funkcioner Aleksandar Tičić, javila je TV Vijesti.

Oni su uhapšeni po nalogu Specijalnog tužilaštva, a sumnja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz i oštetili budžet Opština Budva za više miliona eura.

U ovoj akciji uhapšeno je još nekoliko osoba koji su bili članovi Komisije za procjenu radova, ameđu njima su v.d. direktora Vodovoda Budva Milenko Medigović, Miodrag Samardžić, Dragica Popović i Milojka Kovačević.

Uhapšene će danas saslušavati glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Podsjećamo da su Dnevne novine nedavno objavile da je među bivšim i sadašnjim čelnicima budvanske Opštine vladala “opšta panika”, nakon što je procurila informacija da je Tužilaštvo dobilo negativan izvještaj vještaka u vezi sa gradnjom platoa na Jazu, a šteta se procjenjuje na nekoliko miliona eura.

Plato na Jazu je sagrađen početkom 2007. godine, uoči koncerta muzičke dive Madone, kada je navodno mimo zakonskih procedura i provedenih tendera taj posao dodijeljen privatnoj budvanskoj firmi “Gugi komerc”, čiji je investitor Branislav Savić. Spekulisalo se da je tim poslom nastala šteta od sedam miliona eura. Međutim, preciznu procjenu dali su vještaci ekonomske i građevinske struke, čije nalaze trenutno analizira Specijalno tužilaštvo.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva nijesu željeli da preciziraju za koliku štetu bi moglo uskoro da se tereti bivše budvansko rukovodstvo, na čijem je čelu tada bio Rajko Kuljača.

Pored nalaza vještaka, policija je zaplijenila kompletnu dokumentaciju za izgradnju koncertnog platoa, na kojem su osim Madone, nastupali “Rolingstonsi”, Leni Krevic i dvije godine zaredom održan je EXIT-ov Sea Dance festival.

Inspektori za organizovani kriminal budvanske policije, još u novemrbu 2013. godine, prema nalogu tadašnjeg kotorskog tužioca Borisa Savića, saslušali su kompletno bivše opštinsko rukovodstvo, kao i investitora Branislava Savića. Istovremeno, saslušan je i grbaljski preduzetnik Marko Bato Carević, koji je podnošenjem krivične prijave, pokrenuo na istragu kotorskog tužioca.

Carević je prijavu podnio nakon što je Privredni sud odbacio njegovu tužbu protiv Opštine Budva, kojom je tražio dva milion eura na ime isporučenog kamena i ostalog materijala za gradnju platoa. Njegova kompanija „Car invest”, tvrdio je, isporučila je 83.000 kubika kamena i raznog drugog materijala za gradnju platoa. Materijal koji je dao Carević, u Opštini su, kako su i na suđenju potvrdili, smatrali donacijom.

On je, međutim, tvrdio da je dogovor bio da se polovina materijala vodi kao donacija, ali da se druga polovina kompenzuje kroz različite projekte koje bi ta kompanija izvodila za Opštinu.

2 komentara

  1. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just too excellent. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can’t wait to read much more from you. This is actually a wonderful web site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com