Fudbaler “Bokelja” suspendovan zbog OVOG tiketa: Pohvalio se na Fejsbuku! - Volim Podgoricu

Fudbaler “Bokelja” suspendovan zbog OVOG tiketa: Pohvalio se na Fejsbuku!

Post na Fejsbuku i fotografija uplaćenog tiketa sa četiri utakmice Prve crnogorske lige žestoko će koštati Aleksandra Mikijelja, fudbalera Bokelja, a možda i Marka Šćepanovića iz Mladosti.

Disciplinska komisija FSCG suspendovala je, za sada na neodređeno vrijeme, obojicu igrača – Mikijelja, zato što se kladio, a Šćepanovića, zato što je znao što se Mikijelj kladio, a to nije prijavio.

Riječ je o prekršaju iz Disciplinskog pravilnika FSCG.

 

Da je prekršaj napravljen saznalo se preko društvenih mreža. Mikijelj je, naime, na svom Fejsbuk profilu u subotu okačio tiket sa uplaćenim jednim eurom, a na kome su četiri utakmice domaćeg šampionata, od kojih su tri bile pogođene (Zeta – Petrovac hendikep 1, kvota 4,35; Grbalj – Budućnost 2, kvota 2,70 i Lovćen – Bokelj 2 i 3+, kvota 7), a jedna se igrala u nedjelju.

Mikijelj je čekao dvojku na meču Sutjeska – Mladost i u poruci, koja je pratila objavljenu fotografiju, napisao:

„Za ovu si ti zadužen“, obraćajući se Marku Šćepanoviću.

Šćepanović je dan kasnije postigao jedini gol za Mladost, koja je dobila 1:0, a Mikijelj dobio 345,30 eura.

Tiket

Mikijelj je, nedvosmisleno, prekršio pravilnik iz člana 90a, u kome se zabranjuje igraču da se kladi „u bilo kom obliku…. na bilo koji segment utakmice u takmičenju u kome na bilo koji način učestvuje…“.

Otežavajuća okolnost za njega je što se kladio i na utakmicu kluba u kome igra – Bokelja!

Kazna za ovaj prekršaj je zabrana igranja u trajanju od tri mjeseca do jedne godine, a kumulativno može da se izrekne i novčana kazna.

Šćepanoviću se na teret stavlja prekršaj iz člana 90b, jer je, kako stoji u tom članu, imao „saznanja da je počinjen prekršaj ili da se priprema neki od prekršaja iz člana 87-90“.

Dokaz za to je što je Šćepanović vodio konverzaciju na Fejsbuku sa Mikijeljom.

Kazna za ovaj prekršaj je od dva do šest mjeseci zabrane igranja!

Post na Fejsbuku „lajkovalo“ je, međutim, još nekoliko igrača crnogorskih klubova, što bi, takođe, mogao da bude znak da su i oni znali da je Mikijelj uplatio tiket.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com