Preko 14.000 potpisa da se ukinu povlastice crnogorskim studentima – evo zašto - Volim Podgoricu

Preko 14.000 potpisa da se ukinu povlastice crnogorskim studentima – evo zašto

Još prije par mjeseci u Srbiji je pokrenuto potpisivanje peticije kojom se traži ukidanje povlastica crnogorskim studentima.

U peticiji se navodi da u Srbiji studira veliki broj mladih iz Crne Gore, koji su u potpunosti izjednačeni sa studentima iz Srbije.

Peticija je objavljena na sajtu za onlajn peticije, peticije24.com, do sada je potpisana preko 14 hiljada puta, a broj raste svakim časom sve više i više.

Sudeći po komentarima, veliki broj studenata je ogorčen, jedni drugima smetamo i kivni smo zbog mnogih dugogodišnjih čarki.

A šta kažu studenti:

“Ljudi 70 odsto Crnogoraca su Srbi! Crna Gora je srpska SPARTA!”

“Sve je tačno što je rekao autor peticije…samo što bih ja to uveo za sve a ne samo za Crnogorce…ja na primjer znam dečka koji je makedonski državljanin i svašta priča o Srbiji, ali on je uspio da dobije mjesto u domu, a ja nisam. Tako da me to boli što se naša država obhodi bolje prema ”strancima”, nego prema nama koji ovdje živimo od rođenja. Volio bih da ova peticija uspije i da se ubuduće posvetimo malo više sebi nego drugima, pa ćemo vidjeti i osjetiti da nam bolje ide kada pomažemo prvenstveno jedni drugima, a ne strancima”.

“Da je Petar Petrović Njegoš, nekim čudom, živ morao bi da napiše ili dopuni Gorski Vijenac budalaštinama srpskog naroda! Da budem iskren nisam znao da finansiramo sa 100 odsto i crnogorske studente! Ako je tako, a sigurno jeste, onda nam ne dođe ništa drugo no čitati Miladina iz Đekne koji kažu sinu Radosavu:”….ja neviđeh veće budale od tebe, koja više radi protiv sebe”! Taj serijal “Đekna nije umrla, a kada će ne znamo” govori sve o crnogorskim studentima!”

“Zašto trošiti pare na izdajnike….”

“Koja je razlika između Srba iz Crne Gore i Republike Srpske ?

Uzimamo sportiste iz Crne Gore, vaterpoliste (Prlainović, Mandić, Subotić), košarkašice Dabović, rukometaše Marsenić, Stanić, Nikčević, fudbalera Škuletića, odbojkaša Nikića… tada su Srbi, a kada treba da studiraju, tada su Crnogorci. Crnogorci drže na budžetu 1/3 stanovnika Srbije.”

“Jednostavno, čist račun duga ljubav, njima njihivo nama naše”, prenosi 24sata.rs.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com