U NEDJELJU SVADBA: Albanka Betra i Podgoričanin Dragić se našli preko provodadžija i PLANULA je ljubav! - Volim Podgoricu

U NEDJELJU SVADBA: Albanka Betra i Podgoričanin Dragić se našli preko provodadžija i PLANULA je ljubav!

Prelijepa Albanka iz Drača, Betra, i Podgoričanin Dragić u nedjelju se vjenčavaju, a upoznali su se preko – provodadžija!

Betra ima četiri sestre od kojih su dvije udate u Srbiji, a njenih zemljakinja koje sreću traže u Crnoj Gori je sve više.

Svoju sreću sa Albankom Albanom iz Tropoje našao je i Ljubo Vuković iz Plužina. Oni su se vjenačali prije oko godinu, a ovih dana je brak krunisan – sinom.

Ljubo Vukovuć i njegova životna saputnica (foto Facebook)
Ljubo Vukovuć i njegova životna saputnica (foto Facebook)

Kako su nam rekli “provodadžije”, za godinu i po sklopljeno je oko 70 brakova Albanki sa Srbima i Crnogorcima,u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj, a neki od njih žive i u dijaspori.

U Albaniji, kako kažu, postoje specijalizovane agencije koje posreduju u udaji albanskih djevojaka za pravoslavce.

– Najviše nam se javljaju muškarci preko 50 godina, a sve je teže naći djevojku za njih. Albanke se, uglavnom, udaju mlade, i razlika od 25 i više godina je značajna. Malo se javlja mlađih muškaraca i ne znamo zašto je to tako. Valjda im je ovo “zadnja opcija”,  kažu naši sagovornici. Trenutno, kažu, imaju “na čekanju” devet mladoženja, a svi imaju preko 50 godina.

– Brakovi pravoslavaca sa Albankama su skladni, makar ovih koje smo mi povezali. Ne znamo ni za jedan razvod, a djece ima hvala Bogu, dosta.

Bla­go Po­po­vić (40) iz Podgorice, je preije nekoliko mjeseci pred ma­ti­ča­ra od­veo Đu­stu Ibraj (27) iz Tro­po­je. Ži­ve u iz­najm­lje­nom sta­nu na Za­bje­lu, a Đu­ste, ko­ja je na­kon de­se­tak da­na bra­ka pri­mi­la pra­vo­sla­vlje, ka­že da joj je že­lja da svom su­pru­gu na­pu­ni ku­ću i ro­di mu što vi­še si­no­va ka­ko bi mu bi­la na­sta­vlje­na po­ro­dič­na lo­za bu­du­ći da je je­di­nac. I već su na do­brom pu­tu, jer je Đusta u bla­go­slo­ve­nom sta­nju, a, Bože zdravlja, slaviće se u januaru naredne godine.

A sve ide brzo. Prvo maldoženja ide u Albaniju da vidi mladu, i ako mu se svidi, i ako je mlada “zadovoljna”, najčešće ona ide da vidi gdje mladoženja živi. Ukoliko je i to u redu, ugovara se vjeridba u Albaniji. Običaj je da mladoženja, prilikom vjeridbe, ostavi stotinak eura u kući mlade, i dogovara se kad dolazi po nju.

2 komentara

  1. Thank you for the good writeup. It in fact used to be a enjoyment account it. Look complicated to far brought agreeable from you! However, how can we keep up a correspondence?

  2. I feel like I’m often looking for interesting things to read about a variety of niches, but I manage to include your blog among my reads every day because you have compelling entries that I look forward to. Here’s hoping there’s a lot more amazing material coming!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com