“Za svako dobro”: 35.000 eura za društveno-odgovorne projekte - Volim Podgoricu

“Za svako dobro”: 35.000 eura za društveno-odgovorne projekte

Telekom i ove godine raspisuje konkurs pod nazivom “Za svako dobro”, kojim će se finansirati društveno-odgovorni projekti, u iznosu od 35.000 eura.

U okviru konkursa, biće odabrano najmanje pet projekata kojima će biti dodijeljeno do 7.000 eura za realizaciju. Konkurs će biti otvoren do 2. oktobra, a oblasti u kojima se prijavljuju projekti uključuju obrazovanje, kulturu i umjetnost, zaštitu životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Na konkurs mogu da se prijave sve nevladine organizacije iz Crne Gore (udruženja, fondacije i sl.).

“Inicijativa “Za svako dobro” zamišljena je kao dugoročni projekat u oblasti društvene odgovornosti. Prvi put je konkurs organizovan prošle godine kada su nagrađena četiri projekta, izabrana među 70 pristiglih prijava, a ukupan fond za nagrade iznosio je 21.000 eura. Ove godine je fond uvećan za 14 hiljada, kako bi što veći broj društveno-odgovornih projekata dobio sredstva za realizaciju”, saopšteno je iz Telekoma.

Osim predstavnika Telekoma, u odlučivanju o donacijama učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima.

Članovi komisije za donacije su Milan Srzentić, direktor veleprodaje u Telekomu, Marko Stojović, direktor za korporativnu strategiju Telekoma, Anica-Maja Boljević, izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo, Marija Novković, menadžerka projekata u UNDP i Marijana Bojanić, izvršna direktorka TV Vijesti.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost).

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com