SUTOMORE krcato turista, najviše Bosanaca i Srbijanaca - Volim Podgoricu

SUTOMORE krcato turista, najviše Bosanaca i Srbijanaca

Popularno ljetovalište na crnogorskom primorju, Sutomore, ovih je dana prepuno gostiju. U tom malom mjestu na crnogorskoj obali, koje je posljednjih godina najviše primamljivo za turiste iz Srbije i Bosne i Hercegovine plaže su svakodnevno popunjene, a cijene “za svačiji džep”..

Prema riječima ugostitelja u Sutomoru, turisti iz Srbije i BiH su ove sezone najčešći gosti. Takođe, hodajući šetalištem kroz to mjesto mogu se čuti i engleski, njemački, francuski, poljski i slovački jezik. Takođe, primjetno je da ima gostiju i iz Kine.

“Po prvi put sam ovdje i jako sam zadovoljan. Plaža je odlična, voda za kupanje je takođe dobra. Što se usluge i hrane tiče, ima mnogo restorana, tako da sam i u tom segmentu zadovoljan. Cijene su zaista prihvatljive za svačiji džep”, rekao je za agenciju Anadolija Edin iz Bihaća, koji sa porodicom ljetuje u Sutomoru.

Nedaleko od njega, na plaži odmara se i stariji bračni par iz Srbije.

“Mi dolazimo svake godine ovdje, jer imamo vikendicu u Sutomoru. Za razliku od nekih drugih primorskih gradova, cijene u Sutomoru su na nivou. Zato i ima mnogo turista”, kazao je za AA Dragan iz Novog Sada.

Turiste privlače cijene

Redovni posjetioci plaža u Sutomoru su i stanovnici Podgorice (foto: AA)

Redovni posjetioci plaža u Sutomoru su i stanovnici Podgorice. Tokom jula i avgusta, vozovi koji saobraćaju na relaciji Podgorica-Bar prepuni su građana glavnog grada Crne Gore, koji svakodnevno odlaze u tu primorsko mjesto. Cijena povratne karte vozom od Podgorice do Sutomora iznosi tri eura.

Osim lijepih plaža, ono što posebno turiste privlači u Sutomore jesu pristupačne cijene. Kada je smještaj u pitanju, krevet se može naći od deset, pa do 20 eura u najkvalitetnijem smještaju. U hotelima su cijene od 25 eura do 50 eura.

Kada je u pitanju plažni mobilijar, iznajmljivanje suncobrana košta pet eura, dok se za iznajmljivanje ležaljke za jedan dan plaća 2,5 eura.

Voda jedan euro, sokovi 1,5 eura

I cijene hrane i pića u Sutomoru su nešto niže od ostalih gradova na crnogorskom primorju. Flaširana voda košta jedan euro, koliko se plaća i za kiselu vodu. Cijena sokova iznosi od 1,5 do 2,5 eura. Turska kafa se može kupiti za 0,6 eura, dok se za kafu sa mlijekom plaća od jednog do 1,5 eura. Za jedan euro se dobijaju pet kugla sladoleda.

Najčešći turisti iz BiH i Srbije (foto:AA)

Hamburgeri se u restoranima brze hrane prodaju za 1,5 eura, dok se parče pice može kupiti za jedan euro.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com