(FOTO) Medicinski fenomen: Novosađaninu uklonjen rog sa vrata - Volim Podgoricu

(FOTO) Medicinski fenomen: Novosađaninu uklonjen rog sa vrata

Novosađanin L. S. (46) nekoliko godina je imao veliki problem sa izraslinom na vratu. Naime, na njegovom vratu je izrastao pravi rog koji mu je izazivao velike smetnje.

Doktor Novak Vukoje je uspješno hiruški uklonio rog ovom Novosađaninu ističući da se prvi put u svojoj karijeri susreo sa pojavom roga na ljudskom tijelu.

U početku je rog bio mali, ali se vremenom uvećao. Kada je L. S. došao prvi put na pregled, bio sam iznenađen jer se do tada nisam suočavao sa ovakvim slučajevima u praksi – kaže doktor Vukoje ističući da je ovom Novosađaninu izraslina pravila i estetske i fizičke smetnje.

Doktor Vukoje nam objašnjava da je porijeklo rogova na ljudskom tijelu nepoznato.

Foto: dr Novak Vukoje

Ne zna se tačan uzrok pojave ovog tipa izraslina. Kao neki razlozi pojavljivanja rogova na ljudskom tijelu navode se virusi, opekotine, upalni procesi, ali zračenje osiromašenim uranijumom – kaže doktor Novak Vukoje.

Rog koji je izrsato na vratu ovog Novosađanina bio je dužine 11 centimentara, i prečnika 2 centimetra.

Doktor Vukoje ističe da je hiruški zahvat prilikom kojeg je odstranjen rog trajao oko 30 minuta i da je pacijent primio lokalnu anesteziju.

Foto: dr Novak Vukoje

Operacija je dobro prošla, sada čekamo da budu urađene analize patohistološkog nalaza. Najvažnije da je u pitanju benigna tvorevina – ističe doktor Vukoje.

On nam objašnjava da nekada ove benigne izrasline mogu da prerastu u maligne tumore i zbog toga je vrlo važno da se na vrijeme saniraju ovakve izrasline.

Inače, prema riječima ljekara, rogovi nekada otpadnu sami i ponovo izrastu. Međutim, u ovom slučaju je dubinski uklonjen, pa ne bi trebalo da se ponovo pojavi.

(Telegraf.rs)

3 komentara

  1. There are some attention-grabbing closing dates on this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There is some validity but I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as nicely

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com