Home / NOVOSTI / Ekonomija / PODIJELI TERET: Elektroprivreda nastavlja akciju, dug u ratama od 20 eura bez kamate
Akcija Podijeli teret se nastavlja

PODIJELI TERET: Elektroprivreda nastavlja akciju, dug u ratama od 20 eura bez kamate

U septembru ističu prvi dvogodišnji protokoli potpisani u akciji ‘Podijelimo teret’ koju je EPCG pokrenula 2013. godine. Imajući u vidu veliko interesovanje domaćinstava i pozitivne efekte koje je ova akcija imala kako po EPCG, tako i potrošače, donijeta je odluka da se akcija nastavi.

U tom smislu, svi potrošači koji su u septembru tj. oktobru 2013. godine potpisali porotokole o izmirenju duga u 25 fiksnih mjesečnih rata od po 20 eura, a ukoliko su isti do kraja poštovali, moći će  nakon raskida starog, da potpišu novi protokol, za otplatu duga u narednih 25 mjeseci u fiksnim ratama od 20 eura, bez obzira na iznos duga. Potrošači treba da se jave u lokalne jedinice snabdijevanja, gdje će dobiti sve potrebne informacije i potpisati nove protokole. Potrošači čiji ugovori ističu u septembru, treba da se jave u toku septembra, dok potrošači kojima ugovori ističu u oktobru, treba da se jave tokom oktobra. Potrošači koji su ugovore sklopili tokom ljeta 2014. u okviru drugog dijela akcije, svoje ugovore obnoviće 2016. godine, i na njih se ova akcija ne odnosi.

Protokole u akciji ‘Podijelimo teret’ svih 24 mjeseca (od septembra/oktobra 2013 godine) ispoštovalo je 10.253 potrošača, kojima je u ovom periodu bio obustavljen i obračun zatezne kamate.

Elektroprivreda je odlučila da pruži još jednu priliku svim domaćinstvima koja imaju dug da se priključe akciji PODIJELIMO TERET 3, na način što će platiti tri poslednje fakture (majsku, junsku i julsku ukoliko se akciji priključe do 10. septembra uz obavezno plaćanje avgustovske fakture do 30. septembra, odnosno majsku, junsku, julsku i avgustovsku ukoliko se za potpisivanje jave nakon 10. septembra). Ukoliko je potrošač  tokom juna, jula, avgusta i /ili septembra imao odredjenih uplata, one će mu biti priznate i dovoljno je da prilikom sklapanja Protokola uplati razliku izmedju fakturisanog i plaćenog iznosa za  poslednja tri mjeseca.

 

Broj rata se određuje  tako što se iznos duga dijeli sa 20 eura (npr. dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 istih, fiksnih mjesečnih rata od po 20 eura). Ukoliko dug iznosi preko 500 eura, potpisuje se protokol na 25 mjesečnih rata od po 20 eura.

 

Prva rata u iznosu od 20,00€ se ne plaća u mjesecu sklapanja Sporazuma, već otplata rata počinje od narednog mjeseca (za one koji sklope protokole u septembru od oktobra, odnosno za one koji sklope ugovore u oktobru od novembra). To znači da potrošač koji sklopi novi Protokol u septembru, ima obavezu da plati avgustovski račun do kraja septembra, a prvu ratu od 20 eura i septembarski račun do kraja oktobra. Ukoliko potrošač ne ispoštuje ovu dinamiku, Sporazum se raskida. Isto važi i za potrošače koji novi protokol potpišu u oktobru: oni do kraja oktobra moraju platiti septembarski račun, a do kraja novembra prvu ratu od 20 eura i oktobarski račun.

 

Potrošači koji imaju standardni protokol, isti mogu reprogramirati i priključiti se akciji Podijelimo teret. Akciji se mogu priključiti i potrošači koji su trenutno isključeni sa mreže, pod uslovom da plate tri poslednje fakture i priključnu taksu od 10 eura.

 

Svim potrošačima koji se priključe akciji obustavlja se dalji obračun zatezne kamate, izuzimaju se od prinudnih metoda naplate dok se poštuje protokol i odlažu se obaveze plaćanja troškova u pokrenutim sudskim postupcima.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com