Talentovani osmogodišnji Podgoričanin pozvan u Barselonin kamp - Volim Podgoricu

Talentovani osmogodišnji Podgoričanin pozvan u Barselonin kamp

Osmogodišnjeg Podgoričanina Đura Kažića pozvali su iz katalonskog  kluba i trenutnog prvaka Evrope u fudbalu – Barselone (FCB), da učestvuje u njihovom dječijem kampu.

Kažić je prije dvije godine učestvovao u FCB kampu, organizovanom u Budvi, gdje je katalonske trenere oduševilo umijeće sa loptom mladog podgoričkog talenta.

Njegov otac, Stevan Kažić, kazao je da su im pozivnicu za kamp proslijedili iz Hrvatskog nogometnog saveza, koji su kontaktirali predstavnici FCB-a.

“Na kampu (u Budvi) je prisustvovalo 140 dječaka, a Đuro Kažić je izabran, od strane FCBE škola trenera, u uži krug od 10 najboljih dječaka. Ove godine postoji jedinstvena prilika da sudjeluje na FCB kampu u samoj Barseloni, oficijalnoj FCBE školi, gdje su svoje karijere započeli Mesi, Ćavi, Injesta i ostali”, navodi se u pozivnici, koju su Kažići pokazali “Vijestima”.

Kamp će trajati pet dana i održaće se od 31. avgusta do 4. septembra u Barceloni, a Kažići za put i njegovu participaciju moraju izdvojiti oko 1.600 eura.

“Kamp košta 600 eura, dok avionska karta košta oko 1.000 eura. Imamo najave nekih sponzora, koji bi željeli da pomognu Đuru da pođe u Barselonu, međutim, još uvijek čekamo medicinske nalaze, kako bismo vidjeli da li može izdržati toliki put, s obzirom na to  da ima osam godina, a mora da putuje sam”, kazao je Kažić.

Đuro tvrdi da bi jako volio da učestvuje u Barseloninom kampu, kao i da, možda jednog dana zaigra na stadionu Kamp Nou. Njegov otac tvrdi da sve zavisi od sponzora, jer trenutno ne mogu sami finansirati put do Kotalonije.

On se zahvalio trenerima Džogu Rabrenoviću i  Milu Nedoviću i svima koji su zaslužni za Đurov uspjeh.

Đuro je talentovan fudbaler, ali je i odličan učenik

Đuro je odličan učenik trećeg razreda u OŠ “Štampar Makarije”, a počeo je da trenira sa četiri i po godine u fudbalskoj školi “Venom”, gdje su odmah zapazili njegov izuzetan talenat.

Kažić tvrdi da je njegov sin već sa šest godina povremeno igrao za “Venom” u fudbalskoj ligi “Đetić”, gdje je, takođe, bio zapažen.

“Svi su bili iznenađeni  nevjerovatnim šutom i driblingom, koji je imao sa samo šest godina”, kazao je.

(Reprezentacija.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com