Bvišeg gradonačelnika čuva policija: Kuljača zvanično svjedok saradnik - Volim Podgoricu

Bvišeg gradonačelnika čuva policija: Kuljača zvanično svjedok saradnik

Bivši predsjednik opštine Budva Rajko Kuljača i zvanično je postao svjedok saradnik Tužilaštva, a radi lične i sigurnosti njegove porodice, dodijeljena mu je policijska zaštita, saznaju Dnevne novine.

Iako ova informacija nije zvanično potvrđena u Višem sudu u Podgorici, Dnevnim novinama je iz te ustanove rečeno da je odluka o dodjeli statusa saradnika bivšem budvanskom čelniku donijeta još u petak, dan nakon njegovog hapšenja, kada je i pušten na slobodu.

“Nadležno tužilaštvo je dana 14.8.2015. godine podnijelo ovom sudu prijedlog da se Rajko Kuljača odredi kao svjedok saradnik, a odluku povodom tog prijedloga na sjednici koja je održana bez prisustva javnosti vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici donijelo je istog dana (14.8.2015. godine)”, navodi se u odgovorima Višeg suda u Podgorici.

Podsjećamo da su Kuljača i još 12 sadašnjih i bivših opštinskih funkcionera uhapšeni u četvrtak u cik zore u svojim kućama u Budvi, odakle su odvezeni na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici.

Predsjednik Budve Lazar Rađenović, brat visokog funkcionera DPS Svetozara Marovića Dragan Marović, zatim savjetnik premijera Aleksandar Tičić, te njihovi tadašnji saradnici Novak Klisić, Miodrag Samardžić, Milenko Medigović i Goran Bojanić su odlukom sudije za istrage zadržani u pritvoru do mjesec dana, dok je Kuljača iz policijskog pritvora pušten na slobodu jer Tužilaštvo nije tražilo njegovo zadržavanje. Kuljača je nadležnim tužiocima do detalja ispričao ko je odgovoran za sporne poslove sa firmama “Gugi komerc” i “Trejd junik”.

Osim Kuljače, dan nakon hapšenja, na slobodi su se našle i kćerka Svetozara Marovića Milena Marović Bogdanović te opštinske službenice – tašta Marovićevog sina Dragica Popović, Snežana Šćepanović, Milojka Kovačević i Danijela Marotić.

U naredbi o sprovođenju istrage navodi se da su budvanski funkcioneri prilikom izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz, u periodu od 2006. do 2010. godine, zloupotrebom službenog položaja, u dva pravna posla oštetili budžet Opštine Budva za oko 10 miliona eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com